De Warmlopers start nieuw trainingsseizoen

| 15-01-2018

Hardloopbeweging De Warmlopers gaat ook in 2018 geld inzamelen voor meerdere goede doelen. In de maand januari start traditiegetrouw het nieuwe trainingsseizoen, om uiteindelijk toe te werken naar de Scania Zwolse Halve Marathon. “Naast onze voeten, gaan we dit jaar ook iets met onze handen doen”, vertelt oprichter Jan Bakker.

Jaarlijks loopt een groep van ongeveer honderd Warmlopers de Scania Zwolse Halve Marathon en dat doet de groep voor een goed doel dichtbij en een goed doel ver weg. In 2018 loopt De Warmlopers voor de Roemeense stichting SomebodyCares Romania en voor de Zwolse stichting Gezi(e)n Worden. Bakker vertelt dat de Zwolse hardloopbeweging inmiddels niet alleen voor de halve marathon traint, maar ook meedoet aan andere wedstrijden. Daarmee ondersteunt De Warmlopers de goede doelen. “Dat onderscheidt ons van andere loopgroepen en dat vind ik mooi.”

De grootste sponsorloop blijft toch de Scania Zwolse Halve Marathon. Lopers van de hardloopbeweging dragen de projecten zelf aan en zo is gekozen voor de stichting Gezi(e)n Worden. Rik Klein heeft samen met zijn vrouw deze stichting opgericht en hij gaat zelf ook meedoen. “Er is een opvanghuis van Stichting Timon, waarvan mijn vrouw en ik - namens onze stichting - een ‘goede buur’ zijn. Wij komen langs, helpen met financiële vragen, oppasproblemen of bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding. Mijn vrouw en ik gaan allebei meedoen, een behoorlijke uitdaging”, zegt Rik Klein.

Henk van Dorp droeg SomebodyCares Romania aan. Hij loopt de hardloopwedstrijd op zijn sloffen, want al menig maal liep hij als Warmloper de Scania Zwolse Halve Marathon. Met het opgebrachte geld hoopt de stichting twee projecten te kunnen doen. Allereerst wordt er een huis gebouwd voor een alleenstaande moeder met vijf kinderen. “Deze moeder woont in een ‘huis’ van drie bij drie, dat bestaat uit pallets. Zij heeft echt een huis nodig. Daarnaast willen we naast de school een speelveld voor de kinderen creëren. Er is nog helemaal niks”, weet Van Dorp, die hoopt dat hij een groep Warmlopers zo enthousiast krijgt om samen met hem in Roemenië de handen uit de mouwen te steken. “Dan kunnen ze met eigen ogen zien waar hun sponsorbedrag heen gaat. Het is fantastisch om te ervaren wat je daar voor iemand kan betekenen.”

De Warmlopers houdt dinsdag een eerste informatie- en trainingsavond. Voor meer informatie of aanmelden zie www.warmlopers.nl.

Hardlopen, Warmlopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws