De Vries vertrekt bij Dieze: ‘Dit doet pijn’

| 16-11-2015

Lodewijk de Vries is geen speler meer van Dieze West. En in zijn kielzog heeft ook Jeffrey de Nooijer besloten om de deur achter zich dicht te trekken. In de plannen van trainer Michel van Oostrum komen de twee aanvallers dit seizoen nauwelijks voor en dat zit de heren niet lekker. Bovendien is De Vries woedend over de argumentatie van Van Oostrum. “Ik kom pas weer terug als de trainer vertrokken is”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach in kwestie reageerde maandagochtend in dagblad De Stentor op het vertrek van beide spitsen. Volgens Van Oostrum waren de twee niet goed genoeg voor een plek in het elftal. “Teleurgestelde spelers, die moeite hadden om op dit niveau aan te haken”, zo liet de trainer aan de desbetreffende verslaggever weten. Het zijn woorden die bij De Vries compleet in het verkeerde keelgat schieten. Volgens de spits is er totaal iets anders aan de hand. “De trainer mag mij niet, zo simpel is het. Dat wij niet goed genoeg zouden zijn is niet de reden dat hij ons niet opstelt. Zelf zegt hij dat niet, maar de mensen die bij hem zitten wel. Die hebben mij dat zelf verteld. Zijn woorden in de krant zijn echt onder de gordel. Kinderachtig.”

De Vries krijgt bijval van collega-spits Jeffrey de Nooijer. Ook hij leverde zijn spullen in en voegt zich bij het relaas van zijn oude ploeggenoot. “Of de trainer mij niet mag, dat weet ik niet. Maar verder kan ik mij helemaal vinden in het verhaal van Lodewijk”, zegt hij. De Vries en Van Oostrum, vrienden gaan het zeker niet meer worden. “Hij heeft gewoon gezegd dat wissels mongolen zijn en voor het seizoen was er al duidelijk wie er altijd zouden spelen. Trainingen, daar keek hij niet naar. Ik heb vijf jaar voor Dieze West gespeeld, het is mijn club. Dit doet me enorm veel pijn”, roept De Vries, die op dit moment meetraint bij SV Zwolle. Jeffrey de Nooijer heeft een aantal opties, waaronder ook enkele Zwolse clubs.

‘Het is honderd procent gelogen’
Michel van Oostrum snapt op zijn beurt niets van de woorden van De Vries. Hij kan zich er totaal niet in vinden. “Het raakt kant noch wal, het is honderd procent gelogen. Officieel weet ik niet eens dat Lodewijk is gestopt, want hij heeft het mij nooit gezegd. Dat ik hem niet zou mogen, is niet waar. Verder wil ik het er graag bij laten, want ik doe niet mee aan modder gooien.” Eén ding is in dit verhaal in ieder geval waar: Dieze West moet het in het restant van de competitie doen zonder twee goalgetters. En daar wordt sowieso niemand beter van.

Voetbal, Dieze West, Jeffrey de Nooijer, Michel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws