De Vries: ‘Misschien zelf de schoenen aan’

| 03-09-2015

Bij vierdeklasser Edon houdt men dit seizoen rekening met alles. Op dit moment is de selectie op orde, maar het kan ook zomaar een keer anders zijn. De groep spelers is smal en de nieuwe trainer Jeroen de Vries houdt dan ook rekening met het ergste. “Het kan maar zo zijn dat ik een keer de voetbalschoenen moet aantrekken”, roept hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het gebrek aan breedte was vorig seizoen al één van de oorzaken van de degradatie. Edon verloor 22 van de 26 wedstrijden en boekte slechts één overwinning, mede doordat er in veel wedstrijden weinig te kiezen viel. Inmiddels is het nieuwe seizoen alweer begonnen, maar van verandering lijkt geen sprake. De spoeling is immer dun. “Door een gebrek aan spelers hebben we doordeweekse oefenwedstrijden al af moeten zeggen. Het is een probleem en dat heeft onze aandacht, maar het is niet zomaar opgelost”, zegt De Vries, die er bang voor is dat hij zelf nog eens in actie moet komen. “Wie weet zit ik deze competitie nog wel een keer in voetbaltenue op de bank.”

Edon blaast dan ook niet te hoog van de toren. De wens is wel om direct te promoveren, maar de concurrentie is groot. “Als je ziet wat er bij Batavia ’90 en Zalk (veel spelers van buitenaf) is gebeurd, daar kunnen wij echt niet aan tippen. Eigenlijk is dat ook gewoon diep triest. Ons doel is wel om te promoveren. Maar als je op donderdag met zeven à acht mensen staat te trainen, dan hoor je er eigenlijk niet thuis”, aldus de oefenmeester. Maar zolang de selectie intact blijft, heeft Edon wel de hoop op een goed competitieverloop. “Deze jongens kunnen best wel voetballen. Op dit moment probeer ik ze meer zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. Hopelijk brengt dat ons uiteindelijk verder.”

Voetbal, Edon, Vierde klasse C, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws