De Vos met fietsreisbureau naar Frankrijk

| 08-01-2015

“Ik heb van mijn twee passies mijn nieuwe bestaan gemaakt.” Matthijs de Vos, 32 jaar, verhuisde in december van Zwolle naar het Franse Puy St. Vincent om daar de activiteiten van zijn fietsreisbureau voort te zetten. Een flinke stap. ”Maar een droom die uitkomt.” De Vos wil de activiteiten van zijn bedrijf Cyclochef vanuit Frankrijk voortzetten. “Vanuit Frankrijk de mooiste meerdaagse fietsreizen aanbieden, vooral gericht op sportfietsers,” vertelt de Zwollenaar.

Met zijn bedrijf Cyclochef organiseert De Vos reizen voor sportieve fietsers. Hij biedt complete reizen voor fietsgroepen aan. “Dat kan bijvoorbeeld zijn dat ik ideeën over een gedroomde route voor je uitwerk, maar vooral praktische zaken neem ik je uit handen. Ik kan zorgen voor het vervoer van eigen fietsen vanuit Nederland of vanaf een vliegveld naar plaats van bestemming, accommodaties op mooie plekken, een lunchstop onderweg en een diner voor sporters. Daarnaast bestuur ik de volgauto waarin ik altijd gereedschap en een EHBO-doos heb, vervoer je extra kleding, en misschien het fijnste: als groep weet je dat er voor de laatste man wordt gezorgd,” licht De Vos toe. En de Franse taal? “Ook die spreek ik. Ik heb zelfs een deel van mijn studie in Frankrijk gedaan.”

De Vos combineert in Frankrijk zijn twee passies: prachtig fietsen en lekker koken. “Als je na de fietstocht aankomt op je slaapplek, hoef je niet meer op zoek naar een restaurant. Je kunt een douche nemen en je gemakkelijke kloffie aantrekken. Vervolgens kun je aanschuiven als ik de maaltijd klaar heb.” Matthijs de Vos heeft al flink wat ervaring met fietsreizen in het buitenland. Hij biedt ze al enige tijd zelfstandig aan, maar voor die tijd werkte hij voor verschillende organisaties die fietsreizen verkochten. “Er zijn stukken van de Alpen die ik kan dromen.” De uitvalsbasis van De Vos ligt vanaf december dan ook in de bergen. ”Vanuit de Alpen, in het hooggebergte kan ik schitterende routes uitzetten. Maar elders in Frankrijk ken ik de wegen ook goed. De Pyreneeën, de Vogezen, maar ook stukken Italië en Spanje heb ik al met reizen bezocht.”

Waarom hij nu naar Zuid-Oost Frankrijk verkast? “Dat werkt toch makkelijker. Vanuit daar zijn de lijntjes met hoteleigenaren en chalethouders toch korter en kan ik betere prijzen bedingen dan de fietsers zelf. En eerlijk gezegd voel ik me gewoon het meest thuis in de Alpen.” Meer informatie over de reizen die Cyclochef aanbiedt of voor je kan organiseren? Kijk dan op www.cyclochef.nl.

Wielrennen, Mountainbiken, Fietsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws