De sportiefste school van Nederland is?

| 19-04-2012

Vijf scholen voor voortgezet onderwijs strijden komende woensdag 25 april in Zwolle om de titel ‘Sportiefste school van Nederland’. De scholen komen uit heel het land en zijn vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen genomineerd. De verkiezing maakt deel uit van de Nationale Sportweek, die van 21 tot 28 april plaatsvindt. Het Thomas a Kempis College uit Zwolle, in 2010 al eens tweede, behoort opnieuw tot de genomineerden.

De verkiezing wordt voor de vijfde keer georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en het NOC*NSF . Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, Landstede, Sportservice Zwolle en Windesheim. Tijdens het programma dagen de scholen elkaar uit door eerst per school een flitsende podiumpresentatie te geven. Een jury onder voorzitterschap van oud-schaatscoach Henk Gemser bevraagt vervolgens de schoolleiding, de vakdocent lichamelijke opvoeding en een leerling over het sport- en beweegbeleid van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal sportclinics aangeboden waarbij ze kennis kunnen maken met nieuwe of bekende sporten.

Aan het einde van de middag (tegen 15.15 uur) is de prijsuitreiking door Bart Meijer, televisiepresentator én ambassadeur van de Nationale Sportweek. Dan is duidelijk welke school zich de komende twee jaar de Sportiefste school van Nederland mag noemen. Naast het Thomas a Kempis College uit Zwolle zijn ook het Blariacum College (Venlo), CSG Calvijn Lombarijen (Rotterdam), CSG Beilen en Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn in de race voor de titel. Het dagvullend programma vindt plaats in en bij het Landstede Sportcentrum en begint om 09.30 uur.

Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, NOC*NSF, Thomas a Kempis College, KVLO, Hogeschool Windesheim, Landstede Sportcentrum, Landstede, Nationale Sportweek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws