De Peperbus nationaal kampioen Goalball

| 26-04-2010

ReVAS De Peperbus heeft Blauw-Wit afgelost als Nederlands kampioen Goalball. Aan het kampioenschap deden zaterdag acht teams uit het hele land mee. In de Calohal van Hogeschool Windesheim was de Zwolse ploeg, met daarin drie internationals, met afstand de beste. De Peperbus werd kampioen zonder één wedstrijd te verliezen en was in de finale met 10-4 te sterk voor het Utrechtse Hercules.

Goalball is een teamsport voor mensen met een visuele handicap en wordt gespeeld tussen twee teams van drie personen op een veld van achttien bij negen meter. Iedere speler heeft een afgeplakte bril, zodat de visuele handicap bij iedere deelnemer gelijk is. Er kan gescoord worden door een bal, met binnenin een belletje, bij de tegenstander in het doel te werpen. De verdedigende spelers oriënteren zich op gehoor, op de bal, op elkaar en op de aangebrachte voelstrips.

De ploeg van trainer Rabin den Hoed, tevens coach van het Nederlands team, was zaterdag verreweg de beste. Dat laat ook de topscorerslijst zien, want twee Zwolse spelers stonden na afloop bij de drie beste werpers. Sebastiaan Hermans was met 27 punten het meest trefzeker, op grote afstand gevolgd door Taco van Vliet (Haag ’88) en Bastiaan Kieftenbeld. Zij lieten respectievelijk achttien en zeventien streepjes achter hun naam noteren.

In een finale op hoog niveau werd ReVAS De Peperbus uiteindelijk kampioen door het eerste team van Hercules met 10-4 te verslaan. Het Roosendaalse Blauw-Wit eindigde op een derde plaats, gevolgd door Waalwijk en Haag ’88. Hercules 3 werd zesde, Hercules 2 zevende en als laatste werd goalballvereniging De Dwarsliggers uit Edam geklasseerd.

Goalball, ReVAS de Peperbus, Calohal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws