De Pelikaan nog altijd decor voor hockey

| 29-08-2014

Op sportpark De Pelikaan wordt nog altijd volop gehockeyd. Sinds de zomer van 2012 is er weliswaar geen hockeyvereniging meer gehuisvest, maar op de voormalige velden van de Zwolsche Mixed Hockey Club blijft de bal rollen. Sportcampus de Pelikaan verwelkomt maar liefst vier keer per week de getalenteerde hockeyers van het CSE en steeds vaker komt een hockeyteam voor een trainingskamp naar Zwolle.

© Annet van Raalten

“Zo wist onlangs bijvoorbeeld de eerste damesselectie van Klein Zwitserland de weg naar De Pelikaan te vinden. De ploeg uit Den Haag combineerde een verblijf bij ons met een oefencampagne tegen het eerste damesteam van HC Zwolle”, vertelt Thijs Jan van den Berg, eigenaar van Sportcampus de Pelikaan. “Voor zo’n trainingskamp of -weekend is onze groepsaccommodatie - zes ruimtes met in totaal plek voor 56 gasten - prima.” Van den Berg krijgt echter niet alleen hockeyers van buiten Zwolle over de vloer, want ook de jonge hockeyers van het Zwolse Centre for Sports & Education (CSE) maken wekelijks gebruik van het waterveld op Sportcampus de Pelikaan. “Zij trainen hier aan de Haersterveerweg viermaal per week met heel veel plezier.”

Naast de trainingen van de CSE-hockeyers staan er bij Sportcampus de Pelikaan in augustus en september ook tal van andere activiteiten op het programma. “Tweehonderd leerlingen van het ALFA College Hoogeveen komen voor een sportdag. LTO Nederland heeft hier haar afdelingsdag gepland. Landstede en Deltion houden hun introductie-activiteiten op de campus. De GPW-opleiding van Windesheim heeft hier een tweedaagse gepland. En binnenkort zijn er zo’n veertig frisbee-beoefenaars een weekendje te gast”, aldus Thijs Jan van den Berg, die tot slot laat weten dat er ook op voetbalgebied het één en ander staat gepland. Zo komen HC Leverkusen en de D1-selectie van PSV voor trainingen buiten hun eigen complex. Meer info: www.sportcampusdepelikaan.nl.

Hockey, CSE, Sportpark De Pelikaan, Sportcampus de Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws