De Pelikaan heeft primeur met sportpas

| 31-03-2010

Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan introduceert als eerste NOC*NSF-proeftuin in Nederland de sportpas in Zwolle. Olympisch schaatser en Zwollenaar Ronald Mulder zal dinsdag 6 april de eerste sportpassen symbolisch overhandigen.

“Wat de sportpas zo uniek maakt, dat houden we nog even voor ons. Tijdens de presentatie vertellen we er alles over”, aldus Diederik Meijntjes, verenigingsmanager De Pelikaan. “Vast staat dat deze pas zowel de kaarthouders als de aangesloten sportverenigingen bijzondere voordelen biedt. De manier waarop sportinstructeurs én de deelnemers hun sport beoefenen zal definitief veranderen. De omgeving van sportpark De Pelikaan is ideaal om dat zichtbaar te maken.”

In Amsterdam wordt op schoolniveau al succesvol gewerkt met deze sportpas. In Zwolle zal voor het eerst ook een gevarieerde groep sporters op een sportpark ermee kennismaken. De potentie van de sportpas reikt ver, ook voor activiteiten buiten de sport biedt het unieke geautomatiseerde systeem dat achter de pas schuilgaat mogelijkheden.

Ronald Mulder, NOC*NSF, Sportpark De Pelikaan, Sportpas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws