De Pagter: ‘Is niet zomaar een wedstrijd’

| 20-10-2017

Landstede Basketbal speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen New Heroes en dat is voor Ralf de Pagter een bijzonder duel. De 2.00 meter lange Landstede-forward/center treft namelijk zijn oude ploeg, aangezien hij de afgelopen vijf jaar actief was in Den Bosch. “Dit zijn twee topploegen in Nederland, dus het is niet zomaar even een wedstrijdje”, vindt De Pagter.

© Ivonne de Bruin

Na vijf jaar in Den Bosch trok De Pagter afgelopen zomer naar Zwolle. Zijn tijdperk bij Landstede had aanzienlijk slechter kunnen beginnen, want de eerste vier officiële wedstrijden gingen gewonnen. De supercup werd in de wacht gesleept en daarna werden ook de eerste drie competitiewedstrijden met een zege afgesloten. “Het is een goede start, maar wel tegen tegenstanders waarvan je eigenlijk moet winnen. Buiten Groningen om dan, want Donar was voor de supercup natuurlijk wel de favoriet. Het was leuk om die prijs te winnen”, lacht De Pagter, die zelf ook steeds meer op dreef raakt. Hij settelde zich in Zwolle en had het vanaf minuut één naar zijn zin. “Ik vind Zwolle een hele fijne stad, dat is heel snel gegaan.”

Ook op basketballend gebied is De Pagter tot dusver te spreken over zijn overgang. Hij vond zijn draai en geniet onder andere van de faciliteiten. “Ik vind de organisatie heel prettig. De omgang, de open communicatie en het team bevalt goed. Er is een hoge chemistry binnen het team en we werken hard voor elkaar. Daar moeten we het ook echt van hebben”, ziet De Pagter. Zondag wordt het voor hem vast en zeker een feest der herkenning, al is er in Den Bosch het nodige veranderd. Er staat een andere trainer, er staan andere spelers, maar toch kent hij nog wel de nodige mensen. “Dan heb je het over Kees Akerboom, Stefan Wessels en Pim de Vries, daar heb ik vijf jaar lang mee gespeeld. Daardoor bouw je wel een hechte band op. Het is mooi om die jongens weer eens te zien en even bij te praten.”

Maar het belangrijkste blijft de wedstrijd en de strijd om de punten. De Pagter: “Wat dat betreft is het net als ieder andere tegenstander. De maximale focus moet er zijn en je moet zorgen dat je scherp bent. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen. We kijken wat zij doen, op welke spelers we moeten letten en hoe we kunnen anticiperen. Ik verwacht dat het een mooie wedstrijd wordt om naar te kijken, met veel spanning en spectaculaire acties. Wij beginnen uiteraard aan de wedstrijd om te winnen. Dat is de insteek.” De ontmoeting tussen Landstede Basketbal en New Heroes begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Ralf de Pagter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws