De ochtend van PEC: Pal achter Stegeman

| 13-09-2019

De NOS, Powned, Veronica Inside, allemaal had je ze vrijdag verwacht tijdens het perspraatje van PEC Zwolle voorafgaand aan het thuisduel met RKC Waalwijk. De storm richting trainer John Stegeman viel echter mee. Een handjevol journalisten was slechts aanwezig. En die hoorden vooral dat de spelersgroep pal achter de coach staat.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De selectie hoorde maandag van het ongeval van Stegeman, die een week geleden met een veel te hoog alcoholpromillage tegen een lantaarnpaal knalde. Zo ongeveer heel Nederland viel logischerwijs over de oefenmeester heen en ook PEC Zwolle kreeg het hier en daar te verduren. Stegeman sprak zelf op een avond voor de businessclub, maar verscheen niet voor de camera. Vrijdag wel en nogmaals ging hij diep door het stof. “Ik heb een fout gemaakt en daar zal ik mee moeten leren leven. Maar ik voel de steun vanuit de club en dat is fijn. Dat ik nu weer op het veld sta, geeft zeker afleiding”, stelt de trainer.

De spelersgroep had sinds maandag nog niet echt van zich laten horen, maar vrijdag kwam er alsnog reactie. Zo vertelde Pelle Clement dat de groep het inmiddels heeft afgesloten. “We hebben het heel open besproken en het was goed om te zien dat de neuzen dezelfde kant op stonden. Dat hebben we uitgesproken en voor ons is het nu een gesloten boek. We hebben het als spelersgroep goed opgepakt. Misschien zijn we zelfs wel dichter bij elkaar gekomen”, zegt de middenvelder, die zelfs een compliment voor Stegeman over heeft. “Het is geen discussie dat hij een fout heeft gemaakt, helemaal niet zelfs. Het is wel belangrijk hoe wij er als spelers mee omgaan. Hij heeft zich in de eerste maanden zo gemanifesteerd, dat dit hem wordt vergeven.”

O ja, er wordt zondag ook nog gevoetbald. Er wacht een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk en dat is niet bepaald onbelangrijk. PEC mist in ieder geval Etiënne Reijnen, die kampt met een pittige blessure. “Natuurlijk had het impact op de groep, maar daarna zijn we snel overgegaan tot de orde van de dag. De laatste twee weken zijn we goed bezig en dat willen we volhouden. Ik vind het niet lastig om weer te gaan spelen”, aldus Clement. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk begint zondagmiddag om 12.15 uur.

Voetbal, PEC Zwolle, Pelle Clement, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws