De Gunst: ‘Sparta speelt een soort handbal’

| 12-08-2016

Bram van Polen stapt al snel van het veld, Ryan Thomas en Youness Mokhtar doen een deel van de afsluitende training niet mee, maar van zorg is bij PEC Zwolle geen sprake. De Zwolse ploeg kijkt met vertrouwen uit naar het thuisduel met Sparta Rotterdam, waarin Mustafa Saymak hoe dan ook niet in actie komt. “Mustafa heeft was last van zijn voet, hopelijk sluit hij maandag weer aan”, zegt assistent-trainer Gert Peter de Gunst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Even lijkt het medisch centrum van PEC Zwolle het vrijdag bijzonder druk te krijgen. De middenvelders Rick Dekker en Wouter Marinus kampen nog altijd met knieblessures en daar lijken zich op de laatste training voor Sparta Rotterdam-thuis een aantal spelers bij te voegen. Bram van Polen valt uit, Youness Mokhtar laat een oefening schieten en dit geldt ook voor Ryan Thomas. Toch komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht en wordt er zelfs positief gepraat over de situatie rond Van Polen. “Bram heeft wat last van zijn maag, maar het is wel Bram van Polen he. Dan is het toch anders. Op dit moment maak ik me daar geen zorgen om, al is het niet lekker”, stelt De Gunst.

Het gelijke spel bij NEC (1-1) voelde voor de Zwollenaren als een nederlaag. Toch is het gevoel uiteindelijk gekeerd en leeft men op positieve wijze toe naar het eerste thuisduel van dit seizoen. De Gunst zag zondag een zeer defensief Sparta, dat met 1-3 verloor van Ajax. “Bijna on-Nederlands, zo ver speelden ze terug. Het was een soort handbal.” Of de Rotterdammers ook zaterdag op die manier aantreden, valt te bezien. Voor De Gunst is het even afwachten, al is er wel getraind op een dergelijke handbalvariant. “We zijn er mee bezig geweest. Ik hoop niet dat ze zo gaan spelen, want dat is voor ons lastig. Maar Alex Pastoor is ook niet gek.” Schimmig is het en schimmig blijft het, qua Zwolse formatie en qua spelopvatting van de tegenstander. Tot zaterdagavond 20.45 uur, want dan is de aftrap.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Thomas, Ehizibue, Menig, Mokhtar, Achahbar

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Gert Peter de Gunst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws