De Graaf debuteert in Oranje met zege

| 28-02-2018

PEC Zwolle Vrouwen-captain Esmee de Graaf heeft woensdag haar debuut gemaakt in Oranje. In de 73ste minuut van de confrontatie met Japan - eerste duel van het toernooi om de Algarve Cup - verving De Graaf vleugelaanvaller Shanice van de Sanden. De Nederlandse voetbalsters zegevierden uiteindelijk met maar liefst 6-2.

© KNVB Media

Nederland leek de laatste tijd juist een beetje de weg kwijt, maar kreeg van Japan alle gelegenheid het blazoen weer wat op te poetsen. Dat moest het wel doen zonder de geblesseerden Vivianne Miedema (scheenbeen), Daniëlle van de Donk (kuit) en Anouk Dekker (knie). Het evenmin op volle sterkte zijnde Japan, bij het WK van 2015 nog te sterk voor Nederland in de achtste finales, verdedigde dramatisch en bij de rust leidde het dodelijk efficiënte Oranje al met 5-1. Lieke Martens (twee), Lineth Beerensteyn, Siri Worm en Shanice van de Sanden tekenden voor de treffers.

De tweede helft viel tegen. Na de snelle 6-1 van Stefanie van der Gragt besloot bondscoach Sarina Wiegman Martens, Van de Sanden en Jackie Groenen rust te gunnen. Zo kon Esmee de Graaf haar debuut maken. Vrijdag staat voor Oranje de volgende wedstrijd op het programma in Zuid-Portugal. De tegenstander is dan Denemarken. Maandag volgt het duel met IJsland. En daarna weet Nederland om welke klassering en tegen wie het volgende week woensdag de laatste wedstrijd mag spelen.

Voetbal, Oranje, PEC Zwolle Vrouwen, Esmee de Graaf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws