De Boer ziet Spijkerman als ideale assistent

| 11-12-2010

Zwollenaar Hennie Spijkerman heeft inmiddels een oriënterend gesprek over een rol als assistent bij Ajax achter de rug. Ajax-trainer Frank de Boer vertelde vrijdag dat hij zijn beoogde assistent al heeft gesproken. Spijkerman, die het contact met de oud-international heeft bevestigd, lijkt daarmee de voornaamste kandidaat. Ook staan Tonny Bruins Slot, Johan Neeskens en Foppe de Haan als optie te boek.

“In Zuid-Afrika is het moeilijk te bepalen wat de status is”, zei Spijkerman in De Telegraaf. “Ook omdat ik formeel nog niet ben benaderd door de clubleiding, maar oriënterend gebeld door Frank.” Het is ook de vraag of Spijkerman per direct beschikbaar is gezien zijn verplichtingen met Ajax Cape Town. De algemeen directeur van Ajax Cape Town zit momenteel in Amerika. “In mijn contract staat een opzegtermijn van drie maanden, maar we hebben het nu wel over hetzelfde concern.”

Spijkerman kwam als assistent van Henk ten Cate naar Ajax. Sinds 1 juli 2008 hield hij zich bij Ajax bezig met de scoutings-afdeling en de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs. Na een kortstondig optreden als trainer van Haarlem vertrok hij naar Zuid-Afrika.

Voetbal, Hennie Spijkerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws