Darten in Zwolle: ‘Gemoedelijk, echt sfeer’

| 14-05-2018

De IJsselhalen waren afgelopen weekend decor voor de Dutch Darts Masters 2018. Topdarters als Peter Wright, Kyle Anderson en Daryl Gurney gooiden hun pijltjes in Zwolle, net als uiteraard Michael van Gerwen. Was het voor herhaling vatbaar? “Ik kan niet klagen, echt niet”, vertelt Van Gerwen nadat hij het toernooi won.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het circus van de PDC streek voor het eerst neer in Zwolle en dat leek een gouden greep. Het toernooi begon vrijdag en direct zat de sfeer er goed in. Dat bleef het hele weekend zo, mede omdat Van Gerwen bleef winnen. Jacques Nieuwlaat, bekend van onder andere RTL 7 Darts, deed de presentatie op het podium en genoot van het Zwolse publiek. “Het was gezellig, gemoedelijk, en er zat echt wel een sfeertje in”, begint hij. “Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar, want ik zie geen reden waarom niet. Op de Euro Tour zien we veel arena’s en die lijken allemaal op elkaar, dus eerlijk gezegd was er niet echt een verschil. Al moet ik wel zeggen dat het lekker ruim was. Iedereen had voldoende ruimte.”

Ook Van Gerwen had het afgelopen weekend prima naar zijn zin. Hij verbleef drie dagen in Zwolle en vermaakte zich opperbest. “Als je wint is het natuurlijk altijd leuk, dan gaat het goed”, lacht de darter. “Het heeft voor een groot deel ook met jezelf te maken. Als je blijft winnen, dan blijven de fans achter je staan, zo werkt het nou eenmaal. Nogmaals, ik heb niets te klagen. Ik heb in een lekker hotel gezeten, heb het goed naar mijn zin gehad en als je dan wint kun je veel kracht uit zo’n weekend halen.” Nieuwlaat genoot van het publiek. “Het was echt aanmoedigen van de spelers en niet het naar beneden halen van andere spelers. Ik vond het heel gezellig en kom graag terug.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
IJsselhallen, Darten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws