Darib: ‘We kunnen ook deze game winnen’

| 22-10-2015

Beter kun je de competitie natuurlijk niet beginnen. Landstede Basketbal trof in de eerste twee wedstrijden de topploegen SPM Shoeters en Donar en wist tweemaal op imponerende wijze te winnen. Zondag wacht het derde competitieduel en opnieuw treft de ploeg een sterke opponent: ZZ Leiden. “Ik wil er niet teveel over zeggen, maar ik denk dat we ook deze ‘game’ kunnen winnen”, zegt pointguard Jaouad Darib.

© André Rump

Voor de 1.89 meter lange Darib is het vooral een jaar van leren. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede Basketbal, maar deed dat toen nog als jeugdspeler. Dit seizoen traint hij vast mee met het vlaggenschip en pikt hij hier en daar al wat minuten mee. “Ik verwacht nog niets van mezelf. Ik probeer vooral te leren, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden. Dat is het belangrijkste”, vertelt Darib, die binnen de selectie de nodige ondersteuning krijgt. Van hoofdcoach Herman van den Belt, maar ook van zijn medespelers. “Ik kan enorm veel leren van guards als Jessey Voorn, Ewoud Kloos en Steve McWhorter. Zij helpen mij ook en dat is fijn. Ze geven mij tips, vooral als ik te gehaast wil spelen. Dan halen ze mij even naar de kant en leggen ze dingen uit.”

Darib zag dat hij en zijn voorbeelden een prima competitiestart beleefden. De eerste competitiewedstrijd werd in eigen huis met 86-75 gewonnen van SPM Shoeters. Een week later ging ook Donar over de knie: 66-75. “We hebben die twee wedstrijden totaal terecht gewonnen”, vindt Darib. “Het is heel fijn dat we echt als één team spelen. Verdedigen konden we al goed, maar nu gaat ook het aanvallende gedeelte steeds beter. De passing gaat lekker en we schieten veel raak.” Darib mocht in beide partijen al even spelen. Niet lang, maar toch. “Die pik ik toch even mee”, zegt hij.

© André Rump

Zondag speelt Landstede Basketbal het tweede thuisduel van de competitie. Tegenstander in het Landstede Sportcentrum is ZZ Leiden, opnieuw een geduchte tegenstander. “Leiden is natuurlijk ook een goed team. Ze hebben prima spelers, maar het is wel een tegenstander die ons ligt”, roept Darib, die twee teamgenoten ziet terugkeren. “Jessey Voorn is weer terug en ook Craig Osaikhwuwuomwan kan meedoen, waardoor we weer bijna compleet zijn. Het wordt een leuke ‘game’, met twee goede ploegen.” Het duel tussen Landstede Basketbal en ZZ Leiden begint zondag om 14.00 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Jaouad Darib

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws