Danny Holla: ‘Dit past wel in ons seizoen’

| 14-12-2016

Terwijl de FC Utrecht-spelers juichend de kleedkamer opzoeken, is het aan de andere kant stil. Muisstil. PEC Zwolle heeft zojuist in blessuretijd de 1-2 om de oren gekregen en dat zorgt logischerwijs voor droefenis. Bram van Polen tiert voor de camera van FOX Sports, Ron Jans is strontchagrijnig. Danny Holla reageert rustig. “Dit past wel een beetje in ons seizoen. We zitten nou eenmaal in de hoek waar de klappen vallen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Holla lijkt tot de tachtigste minuut aan de basis van de winnende treffer te hebben gestaan. In de openingsfase stuurt hij vleugelverdediger Bart Schenkeveld op pad en die vindt Nicolai Brock-Madsen. De spits hoeft de bal alleen nog maar in het doel te schuiven en dat lukt. 1-0, ‘Brock’ weer eens gescoord en PEC op rozen. “Ik had nog niet het idee dat het binnen was hoor, want Utrecht drukte ons in de tweede helft wel steeds verder naar achteren. Maar als je tien minuten voor tijd met 1-0 voor staat, dan moet je dat over de streep trekken. Simpel zat”, zegt Holla, die het zelf na 66 minuten voor gezien moet houden. De middenvelder kampte eerder met hamstringklachten. “Ik voelde het vollopen, dus ben ik naar de kant gegaan.”

Vanaf de bank ziet Holla het vervolgens helemaal misgaan. Kevin Conboy zorgt negen minuten voor tijd voor de 1-1 en tot overmaat van ramp gaat Utrecht ook nog met de zege aan de haal. “Ik vond dat we in de eerste helft best goed speelden, het is dan alleen jammer dat we niet op 2-0 komen. Dat het dan nog zo misgaat… Ongelooflijk. Het is ons op dit moment nog niet gegeven”, roept Holla. Voor PEC is het zaak om zo snel mogelijk de rug te rechten, want zondag wacht de jaarafsluiting in Almelo. “In onze situatie is iedere wedstrijd belangrijk. Het klinkt nu misschien gek, maar we krijgen daar de kans om de eerste seizoenshelft nog een beetje goed af te sluiten. Daar moeten we ook voor gaan.”

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Danny Holla

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws