Dankbare Bruintjes: ‘Club nooit uit mijn hart’

| 08-05-2018

Aan alles komt een eind, ook aan de samenwerking tussen Mark Bruintjes en PEC Zwolle. De 21-jarige Zwollenaar droeg jarenlang het shirt van de profs, maar speelde maandagavond zijn laatste wedstrijd voor PEC. Hij vertrekt mogelijk naar de amateurs van HHC Hardenberg. “Ik ben iedereen hartstikke dankbaar”, vertelt Bruintjes.

Mark Bruintjes (rechts) tijdens zijn debuut in de eredivisie. - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat was het dan. Als de beloften van Cambuur maandagavond de bekerfinale beslissen met een derde goal (1-3), zit de periode van Mark Bruintjes bij PEC Zwolle erop. Hij kwam als kleine jongen binnen, meldde zich in eerste instantie bij de voetbalschool en doorliep daarna de complete jeugdopleiding. Hij trapte bij SVI voor het eerst tegen een bal, maar PEC is de club van Bruintjes. Dat moge duidelijk zijn. “Ik heb mensen zien komen, ik heb mensen zien gaan en heb veel vrienden gemaakt. Zeker dit jaar hadden we een hele hechte groep. Natuurlijk is het een raar gevoel dat het nu afgelopen is, want ik heb hier vanaf de voetbalschool gespeeld. Maar het is goed zo”, zegt de verdediger.

Verder kijken
Bruintjes maakte in 2016 zijn debuut, in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dit seizoen volgde er nog een basisplaats tegen ADO Den Haag, maar zijn wedstrijden in het eerste elftal bleven beperkt tot die twee optredens. Het was voor de verdediger ook een signaal om verder te gaan kijken. “ADO heb ik mogen spelen, daar ben ik heel trots op. Het trainingskamp in Spanje was niet goed van mij, waardoor het op een gegeven moment uitzichtloos was. Ik trainde niet meer mee bij ‘1’ en was zelf al van plan om weg te gaan. Dat was moeilijk, maar soms moet je verder. Na drie seizoenen beloften is het wel mooi geweest en ga ik op zoek naar een nieuw avontuur.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het betaald voetbal heeft de Zwollenaar nog niet uit zijn hoofd gezet, maar het lijkt erop dat hij zijn voetballoopbaan voortzet in de tweede divisie. HHC Hardenberg heeft interesse en Bruintjes voerde al gesprekken. Daarnaast schreef hij zich in voor de PABO op Hogeschool Windesheim, waaruit blijkt dat hij verder kijkt dan alleen de voetbalwereld. “Daar ligt deels mijn passie. Ik heb op het CSE gewerkt, ik heb met kinderen gewerkt en dat vind ik prachtig. Daarom heb ik mij ingeschreven voor de PABO. Dus als ik op amateurniveau ga voetballen, ga ik er lekker bij studeren. Het wordt vanzelf duidelijk wat het wordt.”

De periode bij PEC, zo’n beetje zijn complete jeugdleven, gaat hij in ieder geval nooit vergeten. Afsluiten met een prijs zat er dus niet in, maar het gevoel wordt daar niet anders van. “Het is jammer dat ik het niet in stijl heb afgesloten, maar PEC is en blijft de club die mij heeft gemaakt tot de voetballer en persoon die ik nu ben. Ik heb twaalf mooie seizoenen gehad en deze club gaat nooit uit mijn hart. Maar het is nu tijd voor iets anders en wie weet zie ik ze later nog wel eens terug. Wie weet he, wie weet”, lacht Bruintjes.

Voetbal, SVI, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws