Daniëlle Meinema pakt zilver en brons op NK

| 3 Maanden geleden.

ZV 44-zwemster Daniëlle Meinema heeft een zilveren en een bronzen medaille weten te bemachtigen op de open Nederlandse kampioenschappen open water zwemmen. Op de 3.000 meter schoolslag zwom zij naar het zilver en Meinema pakte brons op de 5.000 meter vrije slag.

In de Waal in Heerjansdam waren de omstandigheden - met windkracht zeven - zwaar. De talentvolle Daniëlle Meinema liet zaterdag echter zien over karakter te beschikken. In een loodzware race won haar vechtlust het van de golven en dat resulteerde in een prachtige derde plaats op de 5.000 meter vrije slag. Een dag later stond voor de ZV 44-zwemster de 3.000 meter schoolslag op het programma. En ondanks de zware race van zaterdag zwom zij zich in een tijd van 53.09,70 naar het zilver.

Naast Daniëlle Meinema namen ook haar clubgenoten Isabelle Meinema, Michelle van den Berg, Naomi Polinder en Robin van den Berg deel aan het NK. En ook zij wisten ondanks de zware omstandigheden mooie resultaten neer te zetten. Robin van den Berg zwom op de 1.500 meter schoolslag zelfs naar een keurige vierde plaats.

Zwemmen, ZV 44, Daniëlle Meinema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws