Dames ZAC winnen ook derde competitieduel

| 01-10-2018

De dames van Landstede Basketbal ZAC hebben zaterdag ook de derde wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek bij Basketiers '71 won de ploeg van trainer Terrence Smilde met 44-51 en die uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen. “Het afmaken kan nog veel beter, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden”, zegt de coach.

ZAC hield de tegenstander lang in leven. Als ZAC een gaatje van tien punten sloeg, vocht de thuisploeg zich weer terug en zo bleef Basketiers in leven. Na het eerste kwart was het 6-15, na het tweede kwart 12-21 en ook in het derde kwart bleef het spannend. De marge bleef rond de vijf punten hangen, maar in het slotkwart viel de beslissing. Het verschil liep op naar twaalf punten, waardoor ZAC een laatste opleving van Basketiers kon opvangen: 44-49. “Verdedigend staan we weer heel goed en krijgen we maar 44 punten tegen. Aanvallend gaat het nog iets minder, maar we nemen wel goede opties en lopen steeds beter de zone aanval”, vindt Smilde.

Vooraf was de coach er niet helemaal gerust op en dat bleek terecht. “Basketiers is een lastige tegenstander en wij misten een paar belangrijke speelsters. Gelukkig beschikken wij dan toch over genoeg kwaliteit en zijn we eigenlijk nooit in de problemen gekomen.” ZAC staat ongeslagen bovenaan en gaat volgende week de strijd aan met BV Amical. Die thuiswedstrijd begint om 20.45 uur.

Punten ZAC:
Suzanne van der Roest 14; Kayleigh Luyckx 12; Lize-Lot Webbink 11; Roos Klaassen 5; Nina Koopman 3; Frinke Idzenga 2; Femke Schoemaker 2; Anneloes Maneschijn 1; Marjolein Lubbinge 1

Basketbal, ZAC Basketbal, Terrence Smilde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws