Dames Swol volop in de race om promotie

| 01-03-2019

De waterpolosters van Swol 1894 zijn weer helemaal in de race om promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainster Mieke van der Sloot won donderdag met 9-8 van Het Y en nam daardoor de derde plaats over van die opponent. “Het is niet de doelstelling, maar natuurlijk kijk je er wel naar”, weet Van der Sloot.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Om te promoveren naar het hoogste nationale niveau moet de Zwolse formatie bij de eerste drie eindigen. Voorafgaand aan de wedstrijd van donderdagavond stond Swol vierde, maar in Het Y trof het de nummer drie van de competitie. “Bij vlagen hebben we goed gespeeld, maar bij vlagen was het ook te matig. We kwamen goed met 3-0 voor, het werd 3-3, daarna 6-3 en weer 6-6. Uiteindelijk kwamen we met 9-6 voor en lieten we de tegenstander terugkomen tot 9-8. Het levert drie punten op en dat is hartstikke fijn, maar om mee te doen om promotie moeten de mindere vlagen er wel uit”, stelt Van der Sloot.

Waar Swol de voorbije jaren vooral goede wedstrijden speelde, verloopt het na de winter iets lastiger. De ploeg staat op een knappe derde positie, maar toch is het spel ronduit wisselvallig te noemen. “Ik moet goed voor ogen houden dat we 4,5 jaar bijna allemaal goede wedstrijden hebben gespeeld en dat het kan gebeuren dat het iets minder gaat. Dat komt misschien door wat vermoeidheid en blessures die we hebben gehad. Maar als je dan toch je wedstrijden wint, doe je het wel goed”, vertelt Van der Sloot, die weet dat haar ploeg aan de bak moet om het podium te betreden. “PSV is een compleet team, De Ham is in principe sterker en dat geldt ook voor Het Y. Wij willen in ieder geval bij de eerste vier eindigen.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws