Dames Swol flikken het weer: ‘Dit kan niet’

| 24-03-2018

De waterpolosters van Swol 1894 zijn zaterdagavond voor het derde jaar op rij kampioen geworden. De ploeg van succestrainster Mieke van der Sloot won met 8-6 van nummer twee Livo en dat was voldoende om wederom een feestje te kunnen vieren. “In de laatste periode kwam het wel even binnen en dacht ik: dit kan helemaal niet. Echt fantastisch”, glundert Van der Sloot.

© Annet van Raalten

Met de komst van Van der Sloot veranderde er iets bij Swol. In haar eerste seizoen promoveerde de damesformatie gelijk naar de tweede klasse bond en ook op dat niveau werden de Zwollenaren meteen kampioen. Dit jaar leek het in de eerste klasse andere koek te worden, maar toch prijkte de naam van Swol al snel bovenaan de ranglijst. Er waren wel wat verliespartijen, maar drie wedstrijden voor het einde kon er opnieuw een kampioenschap worden gevierd. “Ik mag mezelf wel op de borst kloppen, denk ik. Ik ben toch de gangmaker geweest en dat maakt me wel trots. We wilden in vijf jaar een steady eersteklasser worden en nu zijn we in drie jaar al een overgangsklasser”, vertelt Van der Sloot.

Tegen Livo komt de overwinning niet vanzelf tot stand. Met twee treffers is de openingsfase helemaal voor Swol, maar daarna komen de gasten terug in de wedstrijd. Een 2-0 voorsprong wordt een 2-4 achterstand en dan lijkt er toch even een kink in de kabel te komen. “Dan denk je wel even: oh oké. Toch heb ik geen moment het gevoel gehad dat we het niet gingen redden”, zegt Van der Sloot, die haar ploeg het tij dan ook ziet keren. Al snel repareert Swol de schade en in de laatste periode kan het niet meer misgaan. Er wordt uiteindelijk met 8-6 gewonnen en dat zorgt bij Van der Sloot traditiegetrouw voor een nat pak.

© Annet van Raalten

Wat volgt is een mooi feestje. Wethouder René de Heer reikt de kampioensmedailles uit, er is muziek en uiteraard de nodige drankjes. Toch heeft Van der Sloot nog wel even tijd om vooruit te kijken. De overgangsklasse wacht. “We hebben geïnventariseerd wat de dames willen en ze lijken allemaal door te gaan. Dat is heel fijn. Misschien worden we nu ook wel aantrekkelijk voor dames uit de regio, die bijvoorbeeld in het tweede van Het Ravijn spelen. Maar ik ga niemand benaderen, al is iedereen welkom”, lacht de coach, die zich daarna weer snel in het feestgedruis stort.

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws