Dames HV Zwolle winnen, heren onderuit

| 03-10-2017

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle zijn zondag de competitie begonnen met een 23-17 overwinning op SDOL. De ploeg van trainer Lambert Bouwman kreeg pas in de tweede helft de wedstrijd onder controle, maar dat was voldoende om de zege over de streep te trekken. De heren van HV Zwolle kwamen moeizamer uit de startblokken, want zij gingen op bezoek bij Duiven met liefst 33-17 onderuit.

De Zwolse dames hadden de handen vol aan SDOL. In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht, ook omdat beide ploegen het net niet goed konden vinden. Aan beide kanten stond de dekking goed, waardoor het bij rust ‘slechts’ 9-8 was. In de tweede helft kreeg HV Zwolle het toch voor elkaar om steeds verder weg te lopen. SDOL kwam nog wel terug tot 10-10, maar moest daarna haar meerdere erkennen in Zwolle. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg ook meer tot scoren, waardoor er na afloop een 23-17 eindstand op het bord stond. “Een wedstrijd die wat moeizaam op gang kwam, maar uiteindelijk, door sterk samenspel, uitmondde in een mooi overwinning”, zo laat de Zwolse vereniging weten.

Heren verliezen eerste duel
De heren van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag direct kennisgemaakt met het niveau in de eerste klasse. Tegenstander Duiven was niet van plan om het rustig aan te doen, want binnen een paar minuten stond Zwolle al met 6-1 achter. Bij rust was die achterstand niet geslonken (17-7) en ook in de tweede helft bleef Duiven met scherp schieten. HV Zwolle kwam wel iets beter mee, maar kreeg het niet voor elkaar om dichterbij te komen. Uiteindelijk verloren de Zwolse heren met 33-17. “De conclusie is dat Duiven nog een maatje te groot was, maar de heren hebben geleerd en zijn van plan om per wedstrijd te groeien”, zo luidt het bericht. Aankomende zondag spelen de heren een thuiswedstrijd tegen Ha-STU 2, terwijl de dames op zaterdagavond in actie komen tegen Broekland.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws