Dames HV Zwolle te sterk voor Broekland

| 16-01-2018

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle hebben zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Nijhof/Broekland met een zege afgesloten. De ploeg kon voor de rust moeizaam afstand nemen, maar in de tweede helft werd het verschil alsnog gemaakt: 30-18. De heren van HV Zwolle wonnen met 16-18 bij Ha-STU 2.

© Annet van Raalten

De Zwolse dames kwamen wat moeizaam uit de startblokken, onder meer omdat de dekking op gang moest komen. De opponent kwam mondjesmaat tot scoren, maar dat strafte Zwolle meteen weer af met een tegengoal. Bij rust was het, mede door hard werken vanuit de dekking, 16-10 voor Zwolle en die marge werd in de tweede helft verder uitgebouwd. In de eerste tien minuten na rust kwam Broekland niet tot scoren en daardoor ontstond er een Zwolse voorsprong van elf punten. Dit verschil bleef in stand en door goed samenspel werd de eindstand op 30-18 gebracht.

Heren winnen ook
De heren van HV Zwolle troffen de op papier makkelijkste tegenstander van het seizoen: Ha-STU 2. De Nijmeegse studentenclub was thuis redelijk simpel met 18-13 verslagen, maar ditmaal moest Zwolle flink aan de bak. Beide defensies stonden goed, waardoor het bij rust slechts 7-6 was. In de tweede helft wist HV Zwolle haar eigen aanvalssysteem succesvol door te voeren, waardoor het halverwege 10-10 was. Via 16-16 werd er met hand en tand gevochten om de punten in Zwolle te houden en door goals van Igor Klomp en Stefan Bult lukte dat: 16-18.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws