Dames HV Zwolle rekenen zich nog niet rijk

| 13-02-2018

Een betere uitgangspositie kun je eigenlijk niet hebben. De dames van Travelbags/HV Zwolle zijn in de eerste klasse A de ongenaakbare koploper, want na zestien wedstrijden bedraagt de voorsprong liefst zes punten. Toch is trainer Lambert Bouwman op zijn hoede. “We spelen nog tegen de nummers twee en drie, dus het is zeker niet gelopen”, weet hij.

© Annet van Raalten

Dat een competitie pas na 22 wedstrijden ten einde is, dat hoef je aan de Zwolse vrouwen niet te vertellen. Ook vorig seizoen waren zij even de duidelijke lijstaanvoerder, maar in de tweede seizoenhelft werd die positie uit handen gegeven. Dit seizoen houden de dames het een stuk langer vol, maar nog altijd is niets zeker. De voorsprong is daar, alleen kent het programma nog een aantal lastige obstakels. Er zijn nog zes potjes te spelen. “Er staan ons drie hele zware wedstrijden te wachten, dus we zijn nog zeker geen kampioen. We moeten bijvoorbeeld uit naar Heino, die hebben thuis nog geen wedstrijd verloren. En we spelen tegen Groessen, daar verloren we uit van.”

Het grote verschil ten opzichte van vorig seizoen is vooral het mentale. De ploeg is volwassener, schiet niet in de stress als het even niet loopt zoals het moet. Een gunstig teken met betrekking tot de titelrace. “Dat was lastig”, erkent Bouwman. “Maar als je er veel mee bezig bent en veel met de groep praat, dan zie je dat het lukt. Het draait uiteindelijk om geloven in jezelf en dat doen ze blijkbaar, haha.” Het zorgt bij de coach voor gepaste trots, al beseft hij zich ook dat het nog niets tastbaars heeft opgeleverd. “Natuurlijk vind ik het mooi dat het zo gaat, maar we hebben nog niets. Nogmaals, we moeten ons beseffen dat we er nog niet zijn.”

© Annet van Raalten

“Beide beentjes op de grond”
De komende weken zal snel blijken of de strijd om het kampioenschap nog spannend wordt. In de eerste weken van maart wachten Heino en Groessen. HV Zwolle is in ieder geval gewaarschuwd. “Je ziet het ook bij het schaatsen op de Olympische Spelen, dat alles moet kloppen. Een competitie gaat over 22 wedstrijden en dat zijn eigenlijk 22 finales. De vraag is of je het op kunt brengen om ze zo te spelen. We benaderen het wedstrijd voor wedstrijd en proberen iedere keer de focus te leggen. We moeten met beide beentjes op de grond blijven, dat is belangrijk.”

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws