Dames HV Zwolle overtuigend langs ABS

| 30-10-2017

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag geen spaan heel gelaten van ABS. De Zwolse dames hadden het kort na de rust nog even lastig met de opponent uit Bathmen, maar trokken uiteindelijk de zege toch overtuigend over de streep: 15-24. De heren van HV Zwolle kenden een moeilijke middag, want zij gingen met 15-16 onderuit tegen Quintus.

© Barbara Timmermans

Beide Zwolse teams hadden een week rust gehad, maar mochten zondag weer aan de bak. De dames gingen op bezoek bij ABS en speelden daar een rommelige wedstrijd. Binnen een paar minuten was het verschil al drie, maar door slordigheden bleef die marge niet in stand. De Zwollenaren creëerden voldoende kansen, maar hadden grote moeite met de keepster van de tegenpartij en daardoor bleven doelpunten uit. Zwolle kreeg zodoende geen grip op de wedstrijd, waardoor het pas in de laatste tien minuten lukte om het verschil te maken. In die periode wist de ploeg het net weer goed te vinden en liep het uit naar een overtuigende overwinning: 15-24.

Heren nipt onderuit
De heren hadden in Quintus een pittigere tegenstander, want die ploeg doet bovenin mee. Toch begon Zwolle goed aan de wedstrijd en liep het al snel uit naar een 3-1 voorsprong. Daarna brak een rommelige fase aan, waarin Travelbags/HV Zwolle, door goed keeperswerk van Quintus, niet tot scoren wist te komen. Dat Quintus op dat moment niet verder wist uit te lopen, kwam puur door het uitstekende keeperswerk van Ahmad Al Krad. Hij was degene die Travelbags/HV Zwolle in die fase van de wedstrijd op de been wist te houden. Bij rust stond er een 5-7 achterstand op het bord, maar in de tweede helft kwam Zwolle langszij. Het werd 9-9 en ook in de rest van de wedstrijd ging het gelijk op, maar helaas zat er geen positief resultaat in: 15-16.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws