Dames HV Zwolle overdonderen Duiven

| 07-11-2017

De dames van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag geen spaan heel gelaten van tegenstander Duiven. De Zwolse formatie was in de eigen hal overduidelijk sterker dan de opponent en won uiteindelijk met liefst 34-16. De heren van HV Zwolle moesten aantreden tegen Heeten en gingen, ondanks zeven doelpunten van Rik Talens, met 30-22 onderuit.

© Barbara Timmermans

De Zwolse damesploeg kwam tegen Duiven nog wat rommelig uit de startblokken, maar vanaf 9-6 wist HV Zwolle het verschil te maken. Met een trefzekere Marissa Hersevoort en het snelle en vertrouwde spel, konden de dames nog voor de rust uitlopen naar een 15-8 voorsprong. Na de rust liet Zwolle zien dat het in een goede vorm steekt. Er werden break-outs gelopen, de dekking stond als een huis en vanuit snelle tegenaanvallen werd er keer op keer gescoord. De Zwollenaren zette een serie van 10-0 neer en dat bracht een 32-15 tussenstand op het bord. HV Zwolle incasseerde nog één tegentreffer, maar beantwoordde deze goal door zelf twee doelpunten te maken. Renee Lutolo Ndombaxi was goed voor het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 34-16.

Heren wederom onderuit
De heren van Travelbags/HV Zwolle beleefden bij Heeten een pittige wedstrijd. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en Zwolle had moeite om dit bij te benen. Tot een stand van 6-5 lukte het nog aardig, maar daarna maakte Heeten het verschil. Keeper Tarik Al Krad kon hier en daar nog een doelpunt voorkomen, maar bij rust was het toch 17-8. Na de rust kwam Zwolle iets beter voor de dag. Het lukte echter niet om terug in de wedstrijd te komen, onder andere omdat de ploeg op enkele momenten in ondertal kwam te staan. Heeten liep daardoor verder uit en won zodoende met 30-22.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws