Dames HV Zwolle in thriller langs Heeten

| 22-01-2018

De damesploeg van Travelbags/HV Zwolle heeft zaterdagavond ternauwernood afgerekend met titelconcurrent Plus Severijn/Heeten. De Zwolse vrouwen hadden het akelig lastig op bezoek bij de nummer twee, maar in de slotseconde bracht Despina Englezos haar team alsnog de overwinning: 22-23.

© Annet van Raalten

Voorafgaand aan het duel wisten de Zwolse dames al dat het geen gemakkelijke avond zou worden en dat bleek wel. Er werd nog wel sterk gestart, maar na een 1-4 voorsprong kwam Heeten snel langszij. Bijna de gehele eerste helft stond de thuisploeg met één of twee punten voor en er werd dan ook met een 11-9 tussenstand gerust. In de tweede helft was het wederom een gelijkopgaande strijd en met nog één minuut op de klok was het 22-22. Heeten mocht op dat moment aanvallen, rook de zege, maar keepster Taylor Onderberg wist de inzet van de opponent te stoppen. De goalie kon een break spelen, vond Despina Englezos en zij maakte in de slotseconde de 22-23. Door deze zege heeft HV Zwolle nu een voorsprong van zes punten.

Heren pakken belangrijke punten
Het herenteam van Travelbags/HV Zwolle speelde thuis tegen Erica '76 en boekte een belangrijke overwinning. Vanaf de eerste minuut kwam HV Zwolle zelfverzekerd voor de dag en mede door goals van Rik Talens en Luuk Broers stond het bij rust 18-15. Na rust bleef Erica in het spoor, maar Zwolle slaagde er in om de punten in eigen huis te houden. Met goed samenspel kwamen de Zwolse mannen nog tot enkele goals, waardoor er met 29-25 werd gewonnen. Dankzij de zege steeg de ploeg naar een achtste plaats.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws