Dames HV Zwolle draaien achterstand om

| 14-11-2017

De dames van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag de uitwedstrijd bij HV Havana toch nog met een zege afgesloten. In de tweede helft keken de Zwollenaren tegen een 15-13 achterstand aan, maar uiteindelijk lukte het om het tij te keren: 21-25. De heren van HV Zwolle hadden in de eigen hal de handen vol aan The Flyers, waardoor er met 23-25 werd verloren.

© Barbara Timmermans

De vrouwenformatie van HV Zwolle begon sterk. Tegenstander Havana werd op een snelle break getrakteerd, waarin Renee Lutolo Ndombaxi een belangrijke rol speelde. Daarna kakte het Zwolse spel echter in en had de ploeg moeite om in de wedstrijd te komen. Havana speelde zelfs een 5-3 voorsprong bij elkaar en bij rust was de stand in evenwicht: 12-12. Na de rust lukte het Zwolle niet om afstand te nemen. Integendeel zelfs, want Havana kwam met 15-13 voor. Vervolgens kwam Zwolle in een flow, zowel in de dekking als in de aanval. Er werd collectief goed geschoven, waardoor het snel in de tegenaanval kon. Het resulteerde in een 17-23 voorsprong en zodoende ging het volle pond toch mee terug naar Zwolle: 21-25.

Heren verliezen weer
De heren van HV Zwolle hebben het nog altijd lastig. Ditmaal troffen de Zwollenaren in eigen huis The Flyers en ook die ploeg bleek uiteindelijk te sterk. Na een ruststand van 9-12 leken de heren in de tweede helft sterker voor de dag te komen, maar het lukte niet om de schade te repareren. Samenwerking en wilskracht brachten de heren nog wel dichter bij de tegenstander, maar de tijd was te kort om het gat van zes doelpunten (18-24) helemaal te dichten: 23-25.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws