Dames HC Zwolle zeker van de play-offs

| 30-04-2017

De dames van HC Zwolle hebben zich zondag definitief geplaatst voor de play-offs om promotie. De ploeg won thuis met 5-2 van Upward en is daardoor, drie wedstrijden voor het einde, niet meer te achterhalen door de concurrentie. “Ik was niet bang dat we die punten niet ergens op zouden halen. Het is wel een mooie beloning”, vindt trainer Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

Best was het allemaal niet wat de Zwolse vrouwen zondag lieten zien, maar het was wel voldoende om te winnen van Upward. Helena Bakker opende uit een strafcorner de score en voor de rust troffen ook Sare van den Berg en Sabine van Eijk doel. “Er leek toch een beetje spanning op de wedstrijd te zitten. Ik denk omdat we ons veilig konden spelen. We speelden een te laag baltempo, verloren teveel één-tegen-één-duels en hadden moeite om de vrije man te vinden. Het was geen beste wedstrijd”, concludeert Stofmeel, die in de tweede helft nog twee Zwolse doelpunten zag. Van Eijk benutte een corner en ook Anne Roos Meppelink was goed voor een treffer. “Het was voldoende, maar niet ruim voldoende”, aldus Stofmeel.

Er wachten nu nog drie wedstrijden, waarin HC Zwolle hoopt bij de twee beste nummers twee te eindigen. Want mocht dat lukken, dan speelt het ook nog het thuisvoordeel voor de play-offs bij elkaar. “Dat is ons doel, daar moeten we nog drie keer voor winnen. Komende week spelen we tegen Groninger Studenten en daarna nog tegen Gooische en Deventer”, zegt Stofmeel, die niet verwacht nog druk te kunnen zetten op koploper Gooische. “Nee, dat denk ik niet. Wij willen bij de beste twee eindigen en gaan daarna het toetje van het seizoen spelen. Daar gaat het om.”

Heren verliezen thuis van Push
De heren van HC Zwolle zijn zondag thuis met 1-2 onderuit gegaan tegen Push. De Zwollenaren zakten daardoor weg naar een elfde positie op de ranglijst, aangezien Alkmaar het duel der concurrenten won. Daardoor is Alkmaar de nieuwe nummer tien en zakte HC Zwolle weg tot onder de rode streep. Het enige Zwolse doelpunt kwam zondag uit een strafcorner van Pieter-Jan Voerman.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws