Dames HC Zwolle starten seizoen met zege

| 10-09-2017

De dames van HC Zwolle hebben zondag de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van trainer Roel Stofmeel ging op bezoek bij GCHC in Groningen en won daar met 1-3. Sophie Locht nam één treffer voor haar rekening, terwijl Anne Roos Meppelink twee keer trefzeker was. “Het is altijd lekker om drie punten mee haar huis te nemen. Ik ben tevreden”, zegt Stofmeel na afloop.

© Annet van Raalten

Vorig jaar was het uitduel bij GCHC nog geen abc'tje. Zwolle had het daar akelig lastig, won uiteindelijk wel, maar toch ging het allemaal niet vanzelf. Zondag was het niet anders, al waren de bezoekers wel vanaf het begin de bovenliggende partij. Tot kansen kwam HC Zwolle niet, maar toch was het wel beter dan de opponent. Dat was in eerste instantie niet in de score te zien, want de thuisploeg kwam plotseling op voorsprong. “Zij kwamen voor de eerste keer in de cirkel en het was direct een doelpunt”, vertelt Stofmeel, die daarna wel een prima reactie zag. “Vorig jaar waren we op zo'n moment zenuwachtig geworden, maar nu bleven we rustig door hockeyen. We wisten dat we de bovenliggende partij waren. Daaraan zie je dat de groep volwassener is geworden. Dat is absoluut een mooie constatering.”

Nog voor de rust resulteerde het in de gelijkmaker van Sophie Locht en na de onderbreking ging HC Zwolle rustig door. Het was de bovenliggende partij, bleef de bovenliggende partij en keerde uiteindelijk met drie punten in de tas terug naar Zwolle. Anne Roos Meppelink was goed voor de 1-2 en maakte vervolgens ook nog de bevrijdende 1-3. “We maken drie veldgoals, dus dat is ook hartstikke goed. We hebben de eerste pot erop zitten en pakken direct drie punten. Uit op Groningen, dat is gewoon hartstikke goed. Dinsdag gaan we weer verder”, blikt Stofmeel direct alweer vooruit.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws