Dames HC Zwolle staan de koppositie af

| 26-11-2017

De dames van HC Zwolle zijn zondagmiddag de koppositie in de eerste klasse D kwijt geraakt. De ploeg van trainer Roel Stofmeel kwam tegen middenmoter GCHC niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor Gooische nu de lijstaanvoerder is. “Dat we geen koploper meer zijn, vind ik niet zo heel erg. We hebben vandaag opnieuw ons niveau niet gehaald”, zegt coach Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

De vrouwenploeg van HC Zwolle had afgelopen weken al moeite om het niveau van de eerste periode te halen en ook tegen GCHC moest het alle zeilen bijzetten. “We waren slordig in de passing, konden daardoor de vrije man niet vinden en creëerden geen kansen. Het was een stroperig duel. Als we dan ons niveau niet halen, is het lastig om zo’n wedstrijd naar onze hand te zetten. Ik denk dat we het er op moeten houden dat we toe zijn aan een winterslaap”, stelt Stofmeel, die laat in de wedstrijd toch hoop kreeg op de overwinning. Uit een strafcorner maakte Anne Roos Meppelink de 1-0 en zo leken de punten in Zwolle te blijven. “Maar een minuut voor tijd geven we zelf een strafcorner weg en die gaat binnen. Dat is het frivole, de jeugdigheid. Dat heeft ons eerder punten opgeleverd en nu kost het ons punten.”

Door het gelijkspel is HC Zwolle de koppositie in de eerste klasse kwijt. Gooische nam het stokje over en heeft na de eerste seizoenshelft één punt meer dan Zwolle. Die ploeg staat tweede. “We willen zo snel mogelijk bij de eerste drie eindigen en de afstand tot plaats vier is nu flink geslonken. In de eerste maanden na de winterstop krijgen we alle toppers en ook nog eens uit. Daar moeten we ons goed op voorbereiden, want eigenlijk kunnen we ons geen puntenverlies meer veroorloven”, is Stofmeel duidelijk.

Ook heren onderuit
Net als de dames gingen ook de heren van HC Zwolle zondagmiddag onderuit. Thuis tegen Nijmegen kwam de ploeg van trainer Pancho van den Broek met 0-2 achter, waarna Matthijs Verhoef voor de 1-2 zorgde. Vervolgens lukte het Nijmegen wederom om de marge uit te breiden, waarna Zwolle via Patrick van der Heijden de eindstand op 2-5 bepaalde.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws