Dames HC Zwolle pakken punt in topper

| 13-11-2016

De dames van HC Zwolle hebben zondag op de valreep een punt overgehouden aan de topper tegen koploper Gooische. Tien minuten voor tijd leek de opponent de winnende te maken, maar door een late goal van Sophie Locht eindigde het alsnog in 1-1. “Wij zijn de morele winnaar, vooral omdat we drie minuten voor tijd nog op gelijke hoogte komen”, weet trainer Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

Vorige week was de coach nog niet heel erg hoopvol. Hij liet weten dat alles moest kloppen om tot een positief resultaat te komen. Op bezoek bij Gooische bleek dat niet helemaal benodigd. In de eerste twintig minuten had HC Zwolle het namelijk akelig lastig, maar dat leverde toch geen schade op. “Aline de Visser stond echt een puike partij te keepen en verdedigend deden we het ook wel goed. Maar op dat moment klopte het niet allemaal”, analyseert Stofmeel. Na de eerste twintig minuten mengde ook HC Zwolle zich in het duel. “We kropen daarna een beetje uit onze schulp. Uiteindelijk hadden wij meer veldkansen en Gooische meer strafcorners. Dat geeft de verhoudingen goed weer.”

De doelpunten vielen pas in het laatste deel van de wedstrijd. Nadat HC Zwolle twee goals afgekeurd zag worden, brak Gooische tien minuten voor tijd de ban. Daarmee leek die formatie met het volle pond aan de haal te gaan, maar daar dacht Sophie Locht anders over. De goalgetter maakte drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. “Wij stapten daardoor met een goed gevoel van het veld af. Als ik mijn ploeg vandaag een cijfer moet geven, dan ga ik voor een 6,5. Willen we zulke wedstrijden gaan winnen, dan moeten we zeker een zeven of een acht hockeyen. Maar we zijn verder dan gedacht. En het verschil met Gooische is nog te overbruggen”, aldus Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws