Dames HC Zwolle laten twee punten liggen

| 12-03-2017

De dames van HC Zwolle zijn zondag op bezoek bij Phoenix niet verder gekomen dan een gelijkspel. De Zwollenaren kwamen net voor de rust op een 1-0 achterstand en haalden via Anne Roos Meppelink nog wel een punt binnen. Daar kon trainer Roel Stofmeel echter weinig mee. “Wij hebben vandaag twee punten verloren. Dit is zeker een teleurstellend resultaat”, zegt hij.

© Annet van Raalten

Het wedstrijdverloop was zondag een groot compliment voor HC Zwolle. Tegenstander Phoenix, voor de wedstrijd nog de nummer drie op de ranglijst, trok een muur op, om vooral de verdedigende stellingen in orde te houden. Eenmaal in balbezit ramde Phoenix de bal zo hard en hoog mogelijk naar voren, zodat de diepe spits haar werk kon doen. “Ik vind dat wel opvallend. Phoenix is de nummer drie van de competitie en zelfs zij doen dat. Blijkbaar vinden tegenstanders ons op dit moment zo goed, dat ze een muur op moeten trekken. Dat is een compliment voor ons, maar tegelijkertijd moeten we daar ook iets op vinden”, zegt Stofmeel, die zijn ploeg er namelijk maar moeizaam mee om zag gaan. Door de defensieve opponent lukte het amper om tot kansen te komen.

Phoenix kwam door één van die hoge ballen ook nog eens op voorsprong. Eén keer werd de Zwolse defensie in de luren gelegd en direct was het raak. Na de onderbreking kwam Zwolle via Meppelink wel langszij, maar het lukte niet meer om te winnen: 1-1. “Zeker in de tweede helft hebben we te weinig energie gebracht. We bleven maar aanvallen en aanvallen, waardoor het wegvloeide. Op het moment dat je zo’n hoge bal onderschept, moet je vol gas naar voren. Dat deden we niet en daardoor kon de tegenstander telkens weer die muur opbouwen. Wat dat betreft moeten we in de spiegel kijken”, aldus Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws