Dames HC Zwolle eindigen als tweede

| 13-05-2018

De hockeysters van HC Zwolle zijn er zondag niet in geslaagd om kampioen te worden. De eersteklasser won zelf met 2-4 van Bully, maar zag koploper Gooische geen fout maken op bezoek in Groningen bij GCHC. “Het was nog lang spannend, maar na de 0-1 van Gooische was het klaar. Wij hebben een prima pot gespeeld”, vindt coach Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HC Zwolle had het zondag niet in eigen hand. Het moest zelf winnen van Bully en dan hopen op een stunt in Groningen. GCHC hield Gooische ook lang op 0-0, maar na de 0-1 was het verzet gebroken. “We hoorden al dat de Groningse studenten geen kans creëerden. Al snel kwam de 0-2 door en dan weet je dat het klaar is”, vertelt Stofmeel, die zijn eigen ploeg wel keurig zag winnen. Via Sophie Locht werd het 0-1 en Nathalie Fiechter bracht de stand voor rust op 0-2. “Uit het niets kwam de tegenstander terug tot 1-2, maar na de rust hebben we het weer goed opgepakt. Anne Roos Meppelink maakte de 1-3 en de 1-4 kwam van Sare van den Berg. Het was een lastig en traag veld, maar uiteindelijk was het voldoende.”

Het kampioenschap zat er dus niet in, maar toch kijken de Zwolse dames met een goed gevoel terug op het seizoen. Het hoofddoel was promoveren en dat doel is gehaald. “We hebben de minste verliespunten, maar op basis van behaalde bonuspunten in shoot-outs worden we tweede. Dat is zuur, maar we kijken met een goed gevoel terug. We zijn goed omgegaan met de opgelegde druk en hebben het doel bereikt. Nu gaan we even twee weken genieten en dan gaat de blik op het volgende seizoen”, aldus Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws