CSV verrast, Dieze en Be Quick gelijk op

| 29-12-2015

De eerste avond van het traditionele Jo van Marle zaaltoernooi is voor de voetballers van Be Quick ’28, Dieze West, ZAC, WVF en CSV ’28 dinsdagavond uitermate positief verlopen. De twee eerstgenoemden staan met zeven punten in poule A twee punten achter koploper ZAC, terwijl er in poule B ook nog twee ploegen zonder puntenverlies zijn. WVF en het verrassende CSV ’28 zijn in die groep de lijstaanvoerders.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In poule A is de strijd ongemeen spannend. ZAC is op dit moment met negen punten de ongeslagen koploper, maar neemt het woensdag nog op tegen zowel Dieze West als Be Quick. Die twee ploegen zijn ook nog zonder nederlaag. Dieze West, op het veld acterend in de hoofdklasse, liet dinsdag prachtige dingen zien. De ene aanval was nog mooier dan de ander en dat resulteerde in prima overwinningen op Zwolsche Boys (5-2) en VSW (6-0). In de strijd om een plaats in de halve finales heeft Dieze volop concurrentie van Be Quick, Be Quick won van HTC (3-0) en VSW (1-6), terwijl het onderlinge duel tussen Dieze West en Be Quick geen winnaar opleverde. De hoofdklasser nam wel tweemaal een voorsprong, maar Be Quick kwam ook tweemaal langszij. Zodoende hebben beide ploegen op dit moment zeven punten.

De andere groep wordt na de eerste avond gedomineerd door WVF en CSV ’28. WVF trof in de eerste drie wedstrijden Ulu Spor, Edon en SVI en kwam drie keer tot een zege. Vooral tegen SVI maakte de eersteklasser bijzonder veel indruk, want die wedstrijd werd met liefst 8-1 gewonnen. De grootste verrassing is echter CSV ’28. CSV speelde in eerdere edities een rol in de luwte, maar lijkt nu plots een gevaarlijke outsider voor de titel. De oranjehemden kwamen sterk voor de dag en wonnen van Edon (9-1), titelverdediger HFC Storica (3-4) en Ulu Spor (4-5). Woensdagavond staan de laatste groepswedstrijden op het programma, waarna de beste twee van iedere poule naar de halve finales gaan. Omstreeks 21.40 uur wordt de finale gespeeld.

Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, VSW, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws