CSV laat het verdedigend liggen: ‘Niet alert’

| 11-05-2019

CSV ’28 heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen BAS met 1-4 verloren. De Zwolse derdeklasser kwam redelijk mee met de nummer drie, maar trof een uiterst efficiënte tegenstander. “Zij hebben aan een halve kans genoeg. En wij waren zelf in die situaties niet scherp genoeg”, concludeert CSV-trainer Emiel Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV vecht nog altijd tegen degradatie, maar kon tegen BAS geen vuist maken. Volgens Diender speelde zijn ploeg aardig mee, maar ontbrak het aan scherpte om echt aanspraak te maken op een positief resultaat. “Ik denk dat we in de eerste helft heel aardig in de wedstrijd zaten, maar we moesten toch twee tegengoals slikken. De 0-1 viel uit het niets en uit een situatie waarin wij niet alert verdedigden. Als je degradatievoetbal speelt, moet je er alles aan doen om iets over de grens heen te trekken. Dat gebeurde in die situatie niet”, vindt Diender, die zijn ploeg toch antwoord zag geven.

Mike Frederiks tekende zeven minuten voor rust voor de 1-1, waarbij de scheidsrechter een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter niet overnam. BAS deed echter al snel weer wat terug, want nog voor de rust werd het 1-2. “Echt twee makkelijke goals, al is het natuurlijk ook een stukje kwaliteit van BAS. Zij zijn zo effectief. Bij veel tegenstanders kom je weg met een foutje, maar in dit geval wordt het gelijk afgestraft”, zegt Diender. De Biddinghuizenaren liepen na rust verder weg. De 1-3 viel na een krap uurtje en een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist: 1-4.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op de ranglijst had de nederlaag weinig gevolgen, want concurrenten Zalk en VSW gingen ook onderuit. De strijd tegen directe degradatie blijft op die manier een hevige, aangezien de drie teams allemaal achttien punten hebben. “Wij gaan er nog steeds vanuit dat we het zelf gaan afdwingen en rechtzetten. Wij zetten tegen de nummer drie een aardige wedstrijd neer, dus dat is positief. Al hadden we er, als we wat scherper hadden verdedigd, misschien wel meer uit kunnen halen. Maar BAS is de terechte winnaar.”

Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws