CSV is gezien: ‘Geen gezonde leeftijdsmix’

| 01-06-2019

CSV '28 is zaterdagmiddag gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Emiel Diender verloor in de eerste ronde van de nacompetitie met 1-4 van Elspeet en blaast daardoor de aftocht naar een niveau lager. “Zeker een grote teleurstelling”, stelt Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Onder leiding van Diender kreeg CSV het in de reguliere competitie voor elkaar om de laatste plaats achter zich te laten, maar het ontlopen van nacompetitie lukte niet. In de eerste ronde wachtte er op eigen veld een ontmoeting met vierdeklasser Elspeet en al snel kwam die ploeg op voorsprong. Bart van den Hoorn was na zes minuten goed voor de openingstreffer. “Het was een moeilijke middag, omdat je snel achter komt. We kregen wel kansen op 1-1, maar die benutten we dan niet. Als uit het niets dan ook nog de 0-2 valt, is het bijna onbegonnen werk”, zegt Diender.

CSV probeerde de rug nog te rechten, kreeg ook na de 0-2 kansen, maar net na rust plofte er ook nog een derde tegentreffer binnen. Daarmee was het gedaan voor CSV, dat via Sam Weggemans nog wel iets terugdeed. Het was alleen niet voldoende voor een grootse comeback, want Elspeet stelde met de 1-4 de zege veilig. En dus degradeerde CSV naar de vierde klasse. “Als je deze nacompetitie bereikt, dan denk je ook dat je het kunt winnen. Zo steek ik in elkaar. We hebben het voor elkaar gekregen om alles in eigen hand te hebben, maar we hebben die kans niet kunnen verzilveren. Ik ben wel trots op de jongens, want ze zijn er ook vanmiddag voor blijven gaan”, vindt Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach gaat door bij CSV, maar dus wel in de vierde klasse. Diender hoopt zijn ploeg op den duur terug te krijgen naar de derde klasse, al heeft hij daar geen tijdspad voor. “CSV komt terug in de derde klasse en zal dan ook stabiel zijn, maar de vraag is wanneer. Deze groep heeft enorm veel potentie, maar een gezonde leeftijdsmix is er niet. Dat heeft tijd nodig. Ik ben er zeker van dat het gaat lukken.“

Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws