CSV heeft een oplossing, maar ook weer niet

| 15-01-2019

CSV ’28 heeft aan de vooravond van de hervatting van de competitie nog altijd geen definitieve duidelijkheid rond de positie van hoofdtrainer. René Kaltofen leidt nog steeds de trainingen, maar heeft op dit moment geen dispensatie om ook op zaterdag voor de groep te staan. Daarom wordt jeugdtrainer Daniël van Veen ingevlogen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Noem de situatie bij CSV ’28 gerust een soap. De club promoveerde afgelopen seizoen naar de derde klasse en leek een beetje in rustig vaarwater te komen. Totdat de Zwollenaren in november op bezoek gingen bij BAS en dat deden zonder trainer Martin Reijnders. Het speculeren barstte vervolgens los, maar slechts één waarneming bleef overeind: Reijnders was geen trainer meer en werd vervangen door assistent-trainer René Kaltofen. Er kwam alleen nog één probleem bij. De stand-in mocht die functie slechts tijdelijk uitvoeren, aangezien hij niet over de benodigde diploma’s beschikt.

Daniël van Veen
Zodoende moest CSV wederom op zoek naar een vervanger, maar tot op de dag van vandaag werd die niet gevonden. “Er zijn wat sollicitaties geweest, maar er loopt ook nog steeds een zaak met de oude hoofdtrainer. Dat wil de club eerst afwachten en dat is begrijpelijk”, stelt Kaltofen, die op dit moment verantwoordelijk is voor de trainingen. De zaterdagen zijn echter een probleem, want Kaltofen doet zijn werkzaamheden dus zonder papiertje. Om die problemen te omzeilen, werd er intern gezocht naar een trainer met het diploma UEFA B. Die werd gevonden in de persoon van Daniël van Veen, trainer van JO13-1. Hij moet naast Kaltofen gaan zitten, om zo aan alle regels te voldoen.

Ook met die vondst is de kou echter nog niet uit de lucht. Door zijn werkzaamheden als jeugdtrainer kan Van Veen niet altijd bij de potjes van het eerste elftal zijn en dat is wel nodig om Kaltofen uit de wind te houden. “Daarom hebben we nogmaals een verzoek tot dispensatie ingediend en daar krijgen we op korte termijn iets over te horen. Ik hoop dat ik het in ieder geval kan blijven doen. Of Daniël dan een stroman is? Ik weet niet of je het zo moet noemen. Een assistent mag ook gewoon wat roepen. We voldoen aan alle regels.”

Voetbal, CSV ‘28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws