CSV ‘28 viert promotie: ‘Onnodig spannend’

| 09-06-2018

CSV ’28 wint met 3-2 van Bruchterveld en promoveert daardoor naar de derde klasse. Een mooi afscheid voor verdediger Tom IJzerman, die zich na dit seizoen volop gaat richten op zijn loopbaan als trainer. “Ik moest helaas na een half uur naar de kant. Het mag de pret niet drukken, maar we hebben het wel onnodig spannend gemaakt”, lacht IJzerman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV ’28 lijkt al snel in de tweede helft in veilige haven, want door goals van Rachid Lahzal (twee) en Mohammed El Bouhni staat de ploeg na een uur met 3-0 voor. “Op de bank hadden we het er al over hoe we het feestje gingen vieren, maar dat was wat te vroeg. Kort na de 3-1 maakte Bruchterveld ook nog de 3-2 en werd het toch nog billen knijpen. Zó onnodig”, vindt IJzerman, die zelf op dat moment al op de bank zit. “Ik kreeg een trap op mijn kuit en kon niet verder. Heel erg jammer, ik was de hele week al bezig met mijn afscheid. Zonde dat ik de wedstrijd niet uit kon spelen.”

Het maakt het feestje er niet minder om, want de selectie van CSV viert het succes groots. IJzerman denkt dat de club klaar is voor de stap omhoog. “Honderd procent. Er staat zo’n goede selectie, met heel veel talenten. Dat is echt derde klasse-waardig. Het is dubbel, omdat ik zelf vertrek, maar ik gun het iedereen enorm”, lacht IJzerman, die daarna weer snel richting een drankje gaat. Het belooft een lange nacht te worden voor de promovendus.

Voetbal, CSV ‘28, Tom IJzerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws