CSV ‘28 verliest kraker: ‘Eerste helft matig’

| 23-03-2019

CSV '28 had zaterdag de rode lantaarn over kunnen dragen aan Zalk, maar door een 1-2 nederlaag bleef het in Zwols bezit. Directe handhaving lijkt daardoor een onmogelijk karwei te worden. “We gaan er nu alles aan doen om de nacompetitie te halen”, roept CSV-trainer Emiel Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV tegen Zalk was zaterdag een heuse degradatiekraker in de derde klasse C, want het was een direct gevecht om de rode lantaarn. De Zwolse ploeg kwam in eerste instantie maar moeilijk in haar eigen spel, waardoor het Zalk in de wedstrijd hielp. “Dan gaat het vooral over het gedeelte in balbezit, want dat was in de eerste helft gewoon heel matig. De passes waren onnauwkeurig en daardoor kon Zalk in de duels komen. Ze komen dan in hun kracht en kunnen in de omschakeling levensgevaarlijk worden”, weet Diender, die zijn ploeg desalniettemin na dik twintig minuten op voorsprong zag komen. Gework Petrosjan zette CSV op 1-0 en daarmee leek het in een zetel te zitten.

Nog geen tien minuten later werd het via Simon van Halm alweer gelijk, al sprak Diender van een eigen doelpunt. “Bij de 1-0 denk je dat het eindelijk een keer meezit, maar een paar minuten later werd het gelijk. Een soort van scrimmage, die uiteindelijk een eigen doelpunt werd. Dat overkomt je alleen als je onderaan staat”, zegt Diender. Tot overmaat van ramp zag hij ook nog het puntje aan zijn neus voorbij gaan. In de tweede helft kwam CSV stap voor stap beter in de wedstrijd, maar één moment van onoplettendheid kostte de Zwollenaren de kop. “We schatten een diepe bal verkeerd in en in de rebound maakt Zalk de 1-2. Terwijl we de tweede helft goed in de wedstrijd zaten.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Daardoor is CSV nog altijd de nummer laatst van 3C, terwijl het gat naar Zalk is gegroeid naar vier punten. Aankomende week staat het volgende belangrijke duel te wachten, want dan moet de Zwolse formatie de strijd aan met nummer elf Hattem. “Ik heb gezegd dat de spelers tot dinsdag 18.00 uur mogen balen, maar als we weer gaan trainen, moet de knop om. Als we van Hattem winnen, sluiten we weer aan bij Zalk en daar gaan we volle bak voor.”

Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws