CSV ‘28 laat Olympia in slotfase ontsnappen

| 15-12-2018

CSV ‘28 is er zaterdagmiddag tegen Olympia ‘28 niet in geslaagd om de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Na gelijke spelen tegen respectievelijk Hatto Heim (1-1) en Hulshorst (1-1) leek de ploeg van interim-trainer René Kaltofen opnieuw een puntje te pakken, maar in de 88ste minuut zorgde Olympia-spits Jeffrey van de Belt voor vreugde bij de bezoekers: 1-2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het overkomt ons wel vaker dat wij in de slotfase een tegentreffer incasseren”, reageert René Kaltofen, die daarmee nog eens refereert aan de late gelijkmaker van een week eerder op bezoek bij Hulshorst. “Als je het mij vraagt, dan waren wij vandaag de gehele wedstrijd de betere ploeg”, stelt Kaltofen, die zijn team in de eerste helft twee grote kansen zag missen. “Vlak voor rust kreeg Dewi Speek nog een open kans op de 1-0, maar die ging er helaas niet in.” Beide ploegen gingen daardoor rusten met een 0-0 gelijke stand. “Wij hebben gewoon de pech dat wij niet scoren, want anders verloopt zo’n wedstrijd heel anders.”

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, maar toch kwam Olympia op voorsprong. John Sanders tekende in de 54ste minuut voor de 0-1. CSV ’28 ging na de treffer van Sanders op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er. Gework Petrosjan trok de stand in de 79ste minuut gelijk (1-1) en daarna leek de thuisploeg ook nog de volle buit te pakken. De 2-1 viel echter niet. En tot overmaat van ramp scoorde Olympia ’28 wél. “Dat is zuur, want wij hadden vandaag van de onderste plek kunnen komen”, zegt Kaltofen, die weet hoe het werkt in de voetballerij. “Je kunt wel beter zijn dan de tegenstander, maar als je niet weet te scoren…”

Ondanks het feit dat CSV het kalenderjaar 2018 afsluit als hekkensluiter van de derde klasse C, blijft René Kaltofen optimistisch. “Ik ben nog steeds van mening dat wij erin kunnen blijven. We moeten ons nu volledig focussen op de uitwedstrijd van 19 januari tegen Zalk. Als wij daar weten te winnen, dan zijn wij in ieder geval van die laatste plaats af.”

Voetbal, CSV ‘28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws