CSV ‘28 kan leven met gelijkspel tegen Swift

| 09-02-2019

CSV ‘28 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Swift ‘64. De hekkensluiter van de derde klasse C speelde, mede door een treffer van Ivan Rimon, met 1-1 gelijk. “Dit is een wedstrijd waar we verder mee kunnen. Stapje voor stapje gaat het beter”, stelt CSV-hoofdtrainer Emiel Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach zwaait sinds kort de scepter in Stadshagen en zag in zijn eerste thuiswedstrijd dat CSV vrij aardig voor de dag kwam. Echt goed voetballen was door een enorme bak wind vrijwel onmogelijk, maar de Zwollenaren gaven amper iets weg. “We stonden goed in de organisatie en hebben er keihard voor gewerkt. Door de wind was het voor beide partijen een lastige wedstrijd, maar we hebben het goed gedaan”, vindt Diender, die Ivan Rimon na veertig minuten de score zag openen. Een voorsprong die niet lang stand hield, waardoor CSV genoegen moest nemen met een punt.

Eén van de spaarzame Swift-kansen werd door Tom Roskam gepromoveerd tot doelpunt, waardoor het zo'n vijf minuten na rust gelijk werd. “Die bal kwam op de lat en daarna nog een keer op het hoofd van die jongen. Erg ongelukkig. Zelf schoten we ook nog een keer op de lat, maar het had in die fase beide kanten op kunnen vallen. Een gelijkspel is wel terecht en ik ben er ook blij mee”, concludeert Diender. CSV kroop door dat gelijke spel weer iets dichter naar concurrent Zalk, dat nu één punt meer heeft. “Ik werk met jongens die niet angstig zijn en echt beter willen worden. Handhaving in de derde klasse zou wat dat betreft de kers op de taart zijn”, aldus Diender.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws