CSV ’28 en Dieze West naar halve finales

| 09-06-2017

CSV ’28, SVI, Be Quick ’28 en Dieze West JO19-1 hebben vrijdagavond de halve finales van het Zwols Kampioenschap Voetbal bereikt. De eerste drie ploegen kroonden zich via imposante overwinningen tot groepswinnaar, terwijl Dieze West als beste nummer twee eindigde. Zodoende spelen CSV en Be Quick dinsdag tegen elkaar en neemt SVI het in de andere halve finale op tegen Dieze West.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De derde speeldag begon vrijdag met een drietal enorme uitslagen. In poule A traden CSV ’28 en HTC aan en die wedstrijd was met waanzinnige cijfers een prooi voor eerstgenoemde. Camiel Taib maakte er drie, Ivan Rimon trof twee keer doel en zonder enige moeite liep CSV ’28 uit naar een 14-0 (!) overwinning. Daardoor plaatste CSV zich als groepswinnaar voor de halve finales. In poule B plaatste Be Quick ’28 zich voor de halve finales. De ploeg van trainer Arnie Pot kruiste de degens met Wijthmen, won met liefst 8-0 en bemachtigde daarmee de groepswinst. SVI was in poule C al goed op weg richting de halve finales en bekroonde haar uitgangspositie met een 9-0 overwinning op SV Zwolle. Mede door twee goals van zowel Kay van Goor als Jerome Langeveld speelde SVI zich naar de eerste plaats.

Zodoende werd er vanaf 20.15 uur alleen nog gestreden om de plaats als beste nummer twee. Dat ticket voor de halve finales ging uiteindelijk naar Dieze West, omdat die ploeg met liefst 14-0 won van Zwolsche Boys. Boys-speler Kjeld Noordman kreeg na twintig minuten een rode kaart en daarmee was het hek van de dam. Levi El Atiaoui was flink op schot en maakte liefst zes doelpunten, waardoor hij de nieuwe koploper is in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen. WVF en ZAC speelden ook een bizarre wedstrijd, want na negentig minuten stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Daardoor moest ZAC het laatste ticket voor de halve finales laten aan Dieze West. De halve finales worden aankomende dinsdag afgewerkt, de finale wacht volgende week vrijdag. Voor het complete overzicht zie www.zwolskampioenschap.nl/wedstrijden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws