CSV ‘28 bekert door: ‘Dat was echt het doel’

| 15-09-2018

CSV ’28 heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van de volgende ronde van de strijd om de districtsbeker. De promovendus moest daarvoor op eigen bodem winnen van directe concurrent Noord Veluwe Boys en deed dat op overtuigende wijze: 5-1. “We hebben de groepsfase van de beker serieus genomen, want het zijn gewoon officiële wedstrijden”, roept CSV-trainer Martin Reynders.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV speelde in de eerste bekerwedstrijd nog met 2-2 gelijk tegen 's Heerenbroek, maar maakte daarna geen fout meer. Vorige week werd er afgerekend met Avereest (3-2) en zaterdag was de Zwolse ploeg veel te sterk voor Noord Veluwe Boys. Door goals van Robert Stegeman, Michel Lassche en Yoshua Gerritse stond het na een half uur al 3-0 en uiteindelijk liepen de Zwollenaren uit naar een 5-1 zege. Noord Veluwe Boys deed op 3-0 nog wat terug, maar daarna zorgden Gino Anasagasti en Nathanael Leiwakabessy voor nog twee CSV-goals. “De uitvoering was iets minder dan in andere wedstrijden, maar iedere trainer zou tevreden zijn met zo'n wedstrijd”, stelt Reynders.

De coach hoopt in de volgende ronde op een mooie tegenstander. Misschien kom je tegen een eersteklasser, dan kunnen jongens zich in de kijker spelen. En daarnaast kan de ploeg zich dan op de kaart zetten. Veel clubs zeggen dat ze de beker als oefenwedstrijden zien, maar voor mij is dat niet zo. Het was echt een doel om de volgende ronde te halen”, zegt Reynders, die aan het einde van het vorige seizoen te maken kreeg met wat late vertrekkers. Desondanks is hij blij met de groep die hij nu heeft. “Zeker weten, we hebben een prima ploeg. We hebben veel nieuwe, jonge spelers, maar de gretigheid druipt er vanaf. Daarnaast voegen ze ook kwaliteit toe en dat is natuurlijk altijd een pré.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Meer Zwolse ploegen door
Naast CSV '28 bemachtigden ook ZAC, SVI, Be Quick '28, WVF en Dieze West een ticket voor de volgende ronde. ZAC pakte de groepswinst door met 6-0 te winnen van EZC '84, terwijl SVI met 1-2 won van OWIOS. Be Quick ging met 3-5 onderuit tegen 'd Olde Veste, maar werd op doelsaldo toch tweede in de poule. WVF had voldoende aan een 2-0 overwinning op CVVO, want daardoor eindigde het eveneens als tweede. Dieze West moest in een rechtstreeks duel met Hatto Heim uitmaken wie er naar de volgende ronde ging en dat werd Dieze. De Zwolse vierdeklasser speelde met 2-2 gelijk en werd op doelsaldo winnaar van de groep.

Voetbal, CSV ‘28, Martin Reynders

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws