CSE zoekt talenten op middellange afstand

| 15-03-2017

Het Centre for Sports & Education komt vanaf komend schooljaar met een nieuwe atletiekklas. De onderwijsinstelling start met een klas voor hardlopers die goed zijn in het afleggen van de middellange afstand. In het kader daarvan is er op woensdag 22 maart een testdag op de atletiekbaan van PEC 1910, waar potentiele leerlingen zich kunnen laten zien.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het CSE bood al een klas aan met een atletiekopleiding voor de explosieve onderdelen, Mila en meerkamp, maar krijgt nu de kans om dit uit te breiden met de zogeheten specialisatie Mila-klas. Speciaal en alleen voor talenten op de middellange afstand. “Wij zoeken naar talenten uit de groepen zeven en acht, TL of Kader, HAVO, Atheneum, Gymnasium en MBO. Die opleidingen bieden wij aan”, vertelt CSE-atletiekmanager Ronald Huethorst. De nieuwe groep staat onder leiding van Ben van Boven, die op dit moment coach is bij de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910. Hij organiseerde eerder al het project Snelle Benen. “Er is vraag naar deze klas, want er zijn zat talenten in onze regio. Zij hebben betere training nodig en die mogelijkheid creëren wij nu. PEC 1910 biedt ons onderdak om te trainen”, zegt Van Boven.

Testdag bij PEC 1910
Om het aanwezige talent te bekijken en een selectie te kunnen maken, organiseert het CSE op woensdag 22 maart een testdag. Op de atletiekbaan aan de Urksteeg krijgen de deelnemers verschillende testen voor de kiezen. “Het gaat om looptechniek, stand hoogsprong, de dertig meter vliegend en een sprint of lange afstand testloop. Daaruit komt een bepaald talent naar voren. Op die manier kunnen we talenten gaan uitnodigen voor de nieuwe klas”, zegt Van Boven. Deelname aan de testdag is vrijblijvend, maar wel vraagt de organisatie om je aan te melden. Dit kan door te mailen naar infono@spmcse-zwolle.nl.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, CSE, Ronald Huethorst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws