CSE/VC Zwolle verliest van landskampioen

| 06-02-2015

De volleybalsters van CSE/VC Zwolle zijn donderdagavond in eigen huis nipt onderuit gegaan tegen landskampioen Coolen-Alterno. In een spannende vijfsetter waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar toch trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind: 2-3 (25-20, 19-25, 25-19, 21-25, 15-17).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eerder dit seizoen was CSE/VC Zwolle in bekerverband nog wel te sterk voor Alterno. Destijds boekte de Zwolse formatie een overtuigende 3-0 zege, maar ditmaal moesten de Zwolse dames uit een ander vaatje tappen. Op de ranglijst staat Alterno één plek boven Zwolle, maar het gat in punten is wel immens. Dat verschil viel donderdag echter niet waar te nemen. In het Landstede Sportcentrum won CSE/VC Zwolle de eerste set met 25-20, waarna Alterno de tweede set (19-25) naar zich toe trok. De derde set was met 25-19 weer een prooi voor de vrouwen van trainster Henriëtte ter Steege, die in de vierde set opnieuw het tegenovergestelde zag. Een noodzakelijke vijfde set bracht vervolgens de beslissing, waarin de thuisploeg met 15-17 onderuit ging.

De 2-3 nederlaag maakt echter geen verschil meer op de ranglijst. CSE/VC Zwolle staat met nog één regulier competitieduel te gaan vast op de zevende plaats, waardoor het moet deelnemen aan de play-out om handhaving. In die play-out neemt de ploeg het op tegen Lycurgus en VC Weert, die beide al eens ruim werden verslagen. Zwolle begint daarbij met twee punten, Lycurgus met één en Weert moet het met nul punten doen. Deze drie ploegen spelen een hele competitie, waarna de nummer laatst degradeert. Aankomende zondag wacht echter eerst nog het laatste reguliere duel, want dan gaat CSE/VC Zwolle op bezoek bij VC Weert. Het duel in Limburg begint om 17.30 uur.

Volleybal, VC Zwolle, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws