CSE/VC Zwolle op rand van uitschakeling

| 15-01-2015

Het bekerleven van CSE/VC Zwolle hangt sinds woensdagavond aan een zijden draadje. De Zwolse vrouwen van coach Henriëtte ter Steege gingen in de kwartfinale met 3-0 (25-23, 25-17 en 25-14) onderuit bij Sliedrecht Sport en hebben daardoor in de return een wonder nodig om door te bekeren. Die wedstrijd wordt over twee weken afgewerkt in Zwolle.

© Annet van Raalten

Het was woensdagavond even andere koek. Afgelopen zaterdag beleefde CSE/VC Zwolle nog een simpele middag op bezoek bij Lycurgus (0-3), maar in Sliedrecht maakte de ploeg weer kennis met de andere kant van de medaille. In de eerste set kwamen de Zwollenaren echter nog prima mee met Sliedrecht Sport. De bezoekers kwamen zelfs op een 19-21 voorsprong, maar wisten die marge uiteindelijk niet te verzilveren. Sliedrecht won de eerste set met 25-23 en vervolgens leek het verzet al snel gebroken. De sterk spelende thuisploeg legde CSE/VC Zwolle haar wil op en won de tweede set met een verschil van acht punten: 25-17.

In de derde set bleef het spelbeeld hetzelfde, al toonde Sliedrecht gedurende de set nog meer haar suprematie. Lange en hoogstaande rally’s konden de Zwolse vrouwen niet helpen, want in de laatste set kwam de debutant in de eredivisie tot maar veertien punten: 25-14. Zodoende kijkt uitschakeling in de beker al om de hoek. Over twee weken is het Landstede Sportcentrum het decor voor de return, waarin CSE/VC Zwolle een flinke ‘Houdini-act’ nodig heeft om uiteindelijk de Final Four te bereiken. Het moet dan minimaal 3-1 worden om een golden set af te dwingen.

Volleybal, VC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws