CSE/VC Zwolle mist kans op een stunt

| 08-11-2014

De volleybalvrouwen van CSE/VC Zwolle hebben zaterdagmiddag met 1-3 verloren van tweevoudig landskampioen Sliedrecht Sport. De Zwolse formatie kwam in het Landstede Sportcentrum nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven: 26-24, 19-25, 19-25 en 20-25. “Hier ben ik ziek van. Zij zijn kwalitatief beter, maar er lagen zeker kansen”, weet trainster Henriëtte ter Steege.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De trainster van de Zwolse vrouwen sprak na afloop van een gemiste kans. Totaal terecht, want CSE/VC Zwolle had tegen het sterker geachte Sliedrecht weldegelijk wat in te brengen. In de eerste set resulteerden de mogelijkheden direct al in setwinst. Ter Steege koos in de basis voor wat andere namen, maar die lieten zien dat ook zij het gewenste niveau hebben. De bezoekers hadden alle moeite en moesten uiteindelijk een 26-24 setnederlaag slikken. In het vervolg bleef de Zwolse formatie prima meedoen, maar kwam het niet meer tot setwinst. “In de tweede set zakken we wat weg en verliezen we met 19-25. Dat kan gebeuren, maar dan moeten we zorgen dat die zwakke momenten beperkt blijven”, weet Ter Steege.

De gemoedstoestand van de Sliedrechtse trainer was wellicht treffend voor de prestatie van CSE/VC Zwolle. De gehele wedstrijd vloekte en tierde de beste man richting de arbitrale leiding, maar uiteindelijk stond hij toch met een kleine glimlach langs de kant. “Het is echt een gemiste kans, want de mogelijkheden waren er zeker”, zegt Ter Steege. “Ik mis uiteindelijk een stukje lef, we moeten misschien wat harder worden. Dan pak je de tegenstander niet alleen vast, maar draai je het ook de nek om.” De derde set ging uiteindelijk met 19-25 verloren, waarna Sliedrecht in set vier de zege over de streep trok. De Zwolse formatie nam nog wel een 11-7 voorsprong, maar na 16-16 liep Sliedrecht uit naar een comfortabele setwinst: 20-25.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Een knappe Zwolse prestatie, maar uiteindelijk geen overwinning. Ter Steege heeft er niets aan, al ziet ze na zaterdag weldegelijk positieve punten. “In de eerste vier wedstrijden werden we compleet weggespeeld, maar nu hebben we goed mee kunnen doen. De servicedruk was in de eerste set prima en de variatie was ook op orde. Onze sterke punten werden lamgelegd, waarna we goede alternatieven hebben verzonnen”, oordeelt de trainster. “Maar het blijft zonde.” Het avontuur van CSE/VC Zwolle in de eredivisie gaat volgende week zaterdag verder. Dan gaan de Zwolse vrouwen op bezoek bij VC Sneek.

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws