CSE/VC Zwolle laat VC Weert kansloos

| 23-11-2014

De volleybaldames van CSE/VC Zwolle hebben zaterdag geen spaan heel gelaten van hekkensluiter Irmato/VC Weert. In het Landstede Sportcentrum waren de vrouwen van trainster Henriëtte ter Steege oppermachtig en dat resulteerde in een mooie 3-0 overwinning: 25-17, 25-13 en 25-19. “Dit was de makkelijkste wedstrijd van de eerste negen. We hebben gedaan wat we moesten doen”, reageert Ter Steege.

© Annet van Raalten

Het was voor de Zwolse dames zaterdag even de omgekeerde wereld. Daar waar CSE/VC Zwolle in de eredivisie kennismaakt met tegenstanders van een hoger niveau, was de ploeg zaterdag zelf kwalitatief de betere. Een andere rol, maar die jas paste de formatie als gegoten. Het drukte zich ook flink uit in de score, want Weert bleef in drie van de drie sets onder de twintig punten. In de eerste set had CSE/VC Zwolle in eerste instantie nog de handen vol aan de tegenstander, maar uiteindelijk liep het serverend uit naar 25-17. “We voerden in die set de opdrachten niet helemaal goed uit, waardoor Weert haar kans rook. Toch konden we door een mooie serie services de set over de streep trekken”, zegt Ter Steege, die zag dat haar ploeg ook de tweede set wist te winnen. Nu werden de opdrachten wel goed uitgevoerd en daardoor kwam Weert tot maar dertien punten.

Ook in de derde set bleven de Zwolse vrouwen de opdrachten naar behoren uitoefenen, al moest het wel anticiperen op de tegenstander. Weert probeerde in een alles-of-niets-poging nog wat van de wedstrijd te maken en dat vergde een andere aanpak. CSE/VC Zwolle had even wat moeite, maar trok de set uiteindelijk op prima wijze over de streep: 25-19. “Zij hebben een selectie van acht man en spelen daarom op een andere manier. Een beetje alles of niets, want ze zoeken naar de eerste setwinst. Uiteindelijk hadden we er misschien nog harder overheen moeten lopen, dan heb je het over karakter tonen. Maar al met al ben ik natuurlijk blij met deze overwinning”, zegt Ter Steege.

© Annet van Raalten

Het duel met VC Weert betrof de laatste van de eerste negen. CSE/VC Zwolle heeft na zaterdag iedereen tegenover zich gehad en dat zorgde voor negen punten en in totaal elf gewonnen sets. Ter Steege wil dat haar team in het restant van de competitie meer karakter gaat tonen, zodat de dames ook tegen topploegen voor een goed resultaat gaan vechten. “Tegen Sliedrecht (1-3) was ik niet echt blij, maar dat waren de spelers wel. Ik ben in zo’n wedstrijd dan op zoek naar een beetje meer wil om te winnen, een extra stapje om met meer adrenaline in je lichaam het gevecht aan te gaan. Dat is voor ons op dit moment een winstpunt en daarbij moet ons aanvallend vermogen omhoog. Het zijn dingen waar we aan gaan werken.”

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws