CSE/VC Zwolle grijpt eerste overwinning

| 26-10-2014

De volleybalsters van CSE/VC Zwolle hebben zaterdag de eerste zege van het seizoen geboekt. In het Landstede Sportcentrum kwam de Zwolse eredivisionist nog wel op een 0-1 achterstand, maar vervolgens stond het geen set meer af: 3-1 (23-25, 29-27, 25-20 en 25-16). “Dit is een welkome zege. Na een paar nederlagen is het uiteraard een opluchting”, laat trainster Henriëtte Ter Steege weten.

© Annet van Raalten

Eerste zege, eerste punten. Vier wedstrijden lang moest CSE/VC Zwolle wachten op het eerste juichmoment, maar inmiddels is de ploeg dan eindelijk van de hatelijke nul. Tegen Lycurgus begon de formatie zaterdag moeizaam aan het duel, maar dit gold eveneens voor de tegenstander. Beide ploegen waren slordig en maakten daardoor knullige fouten. “De eerste set was kwalitatief niet hoogstand. Lycurgus kwam wel op een ruime voorsprong, maar toch vochten we ons terug. Het was alleen niet voldoende”, analyseert Ter Steege. Die vechtlust resulteerde een set later wel in winst. Lycurgus kreeg in de tweede set liefst vier setpoints, maar kon de klus niet klaren. Uiteindelijk won de Zwolse formatie de set met 29-27.

Het bleek de opmaat naar de eerste Zwolse competitiezege van het seizoen. Door het verlies in set twee kreeg Lycurgus een mentale tik en daar maakte CSE/VC Zwolle maar wat graag gebruik van. “In de derde set kenden we weinig problemen, al hadden we wel moeite om de set over de streep te trekken. Het stond 24-14, maar toch kwam Lycurgus nog terug tot vier punten. Dat duurt dan te lang”, weet Ter Steege. In de vierde set was het spelbeeld hetzelfde, al was het verschil uiteindelijk wel groter. Op 24-13 kreeg Zwolle al de kans om de eerste zege over de streep te slaan, maar het moest wachten tot 24-16. “Winnen is winnen en daar gaat het om. Ik vond ons ook zeker sterker dan Lycurgus.”

Of de eerste zege zorgt voor minder druk en vrijer volleybal, daar is Ter Steege op dit moment niet zozeer meer bezig. De focus van de trainster ligt op andere prioriteiten. “De basis wordt gelegd in trainingen. Donderdag hadden we voor het eerst tien mensen op de training, want door blessures zijn we amper voltallig geweest. Het is nu eerst zaak om iedereen op het veld te krijgen en te zorgen dat we compleet worden. Vanuit daar kunnen we verder bouwen.” Aankomende zaterdag gaat CSE/VC Zwolle op bezoek bij Talent Team Papendal. Het duel begint om 13.30 uur.

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws